Malatya'da evleri tehdit eden risk için çalışma başlatıldı
Malatya'nın Hekimhan ilçesinde Yücekaya mevkisinde taş düşmesi ve taşkın riskine karşı 1980 yılında yapılan teraslar onarılıyor, dolan dere yatakları temizleniyor.
Malatya’nın Hekimhan ilçesinde taş düşmesi ve taşkın riski bulunan Yücekaya mevkisinde, bölgedeki evlerin olası afetlerden korunması amacıyla çalışma başlatıldı. Köprülü Mehmet Paşa Mahallesi sınırlarında yürütülen çalışmalarda 1980 yılında yapılan teraslar onarılırken, dolan dere yatakları da yeniden açılıyor.
Köprülü Mehmet Paşa Mahalle Muhtarı Ozan Mevlüt Çavuş, Yücekaya’nın alt kesiminde bulunan evlerin taş düşmesi ve taşkın riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.
Çavuş, “Yücekaya mevkisinin alt tarafında bulunan evlerimiz, dere yataklarının dolu olması ve taş düşme riskinin yüksekliği nedeniyle olası bir afette risk altında. Bu nedenle 1980 yılında yapılan terasların onarımına başladık.” dedi.
Dere yatakları temizleniyor
Çalışmaların yürütülmesi için Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım’a taleplerini ilettiklerini aktaran Çavuş, belediyenin imkânları doğrultusunda bölgeye destek sağladığını söyledi.
Teraslardaki onarım çalışmalarının sürdüğünü belirten Çavuş, dolan dere yataklarının da temizlenerek yeniden açılmaya başlandığını ifade etti.
Muhtardan Başkan Yıldırım’a teşekkür
Çalışmaların mahallede yaşayan vatandaşların güvenliği açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Çavuş, desteklerinden dolayı Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım ve ekibine teşekkür etti.
Çavuş, “Bu çalışmalarımızda bizlere destek veren Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım’a ve ekibine mahallem ve şahsım adına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Bakmadan Geçme