Malatya'da Eşini Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet
Malatya'da boşanma aşamasındaki eşini otomobilde silahla öldüren sanık Recep K., 'tasarlayarak kadına ve eşe karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Malatya’da 2024 yılında yaşanan kadın cinayeti davasında karar çıktı. Boşanma aşamasındaki eşi Nuran K.’yi silahla öldüren tutuklu sanık Recep K., Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm edildi.
Mühebbes hapis cezasına çarptırıldı
Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Recep K., maktul Nuran K.’nin yakınları ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, sanık Recep K.’yi “tasarlayarak kadına ve eşe karşı kasten öldürme” suçunu sabit bularak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.
'Bir daha böyle acılar yaşanmasın'
Kararın ardından açıklama yapan maktulün avukatı Abdullah Topuz, adaletin yerini bulduğunu belirterek, “Kadın cinayetleri ülkemizin kanayan yarası. Toplum bu olaylardan bıkmış durumda. Verilen bu kararın caydırıcı olmasını temenni ediyoruz. Bir daha böyle acılar yaşanmasın” dedi.
Olay, Yeşilyurt ilçesinde 24 Eylül 2024 tarihinde meydana gelmişti. Boşanma aşamasında olan Recep K. ile Nuran K. arasında otomobilde çıkan tartışma sırasında Recep K., silahla ateş açarak eşini ağır yaralamıştı. Nuran K., kaldırıldığı Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.
Bakmadan Geçme