Malatya'da Ekmek Satışında Yeni Dönem: Bilgileri Artık Üzerinde Olacak
Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) ekmek satışına yönelik getirdiği yeni düzenlemeye göre, fırınlarda satılan ekmeklerin üzerinde fırının adı, üretim yeri, tarihi ve kullanılan un bilgileri yer alacak. Malatya'daki fırıncılar, düzenlemeye tepki gösterdi.
Malatya'daki fırıncılar, bu yeni düzenlemeye karşı çıkıyor. Fırıncılar, sıcak satış yaptıklarını ve ekmeği gün boyu taze tuttuğunu belirterek etiketleme işleminin ekstra maliyet getireceğini ve pratikte zorluk yaratacağını ifade ediyorlar. "Etikete ne gerek var?" diyen fırıncılar, özellikle günlük taze ekmek üretiminde etiketlemenin tüketiciye ek fayda sağlamadığını düşünüyor.
-
malatya
-
malatya haber
-
malatya haberleri
-
malatya gündem
-
malatya güncel
-
malatyada bugün
-
malatya son dakika
-
ekmek fırını
Bu DUZENLEME FIRINCILARIN İŞİNE GELMİYOR,BEN BU UYGULAMANIN ARKASINDAYIM FIRINCILAR BU KURALLARA UYMAZLAR İSE HAFTANIN 7 GÜNÜ CİMERE ŞİKAYETTE BULUNACAM NE YEDİĞİMİZİ BİLMEK BİZLERİN EN DOĞAL HAKKIDIR AYRICA BİME EKMEK VEREN FIRININ EKMEĞİNİN İÇİNDE NAYLON PARÇALARI ÇIKTI CİMERE ŞİKAYETTE BULUNDUMDUM
Bakmadan Geçme