Malatya'da ekmek, çay, yağ ücretsiz dağıtıldı mı?

Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bilal Yıldırım, deprem döneminde Malatya'da ekmek, çay, yağ ücretsiz dağıtıldığını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a tepki gösterdi.

Malatya'da ekmek, çay, yağ ücretsiz dağıtıldı mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, katıldığı bir televizyon programında, deprem sürecinde Esenlik Marketlerin depolarındaki ürünlerinin vatandaşa ücretsiz dağıtıldığını ve depremde 8 ay boyunca vatandaşların yemek ihtiyacının karşılandığını söyledi. 

Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan adayı Bilal Yıldırım ise, deprem zamanı vatandaşlara 5 TL’den ekmek satıldığını ve Esenlik Marketlerin ne zaman ücretsiz dağıttığını sordu. Selahattin Gürkan, yapmış olduğu konuşmada, “Esenlik şirketimiz Münir Bey döneminde piyasayı regüle etme anlamında bir marketler zinciri oluşmuş. Biz geldiğimizde bu marketler iflas etme aşamasına gelmişti ve piyasanın yüzde 3 buçuğuna tekabül eden bir yapı vardı. Çok kötü bir durumdaydı. Biz çok profesyonel insanları getirdik başlarına. Esenlik marketleri çok büyük görev yaptı. Deprem sürecinde esenliğin depoları millete dağıtıldı. Ücretsiz. 8 ay milletin hepsine yeme içmeyi karşıladık” dedi. 

Esenlik marketlerin piyasayı regüle ettiğini ifade eden Gürkan, pandemi döneminde Esenlik marketlerin, sıfır karla ihtiyaç sahiplerine yağ, çay, şeker dağıttığını söyledi. Gürkan, “Pandemi döneminde kara borsada yüksek fiyat çekme durumu olunca 40 tane marketimiz var şehir merkezinde yağları, çayları, şekerleri önlerine dizdik isteyen aldığı kadar alsın. Milletin gözünü doyurduğun zaman o zaman karaborsa ortadan kalkar. Esenlik marketi piyasayı regüle etme anlamında şuanda da sıfır karla fakir fukaraya dağıtımı binlerce dağıtılır. Hem gıda fişi anlamında hem gıdalar anlamında” ifadelerini kullandı.