Malatya'da ekmeğe gelen zamdan sonra bir zam da gece yarısı yapılacak!
Son dönemde küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler, akaryakıt fiyatlarını yukarı yönlü etkilemeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ekmek fiyatlarına yapılan zammın ardından şimdi de sıra benzin fiyatlarında. Sektör kaynaklarından edinilen bilgilere göre, benzinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 23 kuruş zam yapılması bekleniyor.
Akaryakıt fiyatlarındaki artış sürüyor. Zam, doğrudan pompa satış fiyatlarına yansıyacak. Son dönemde küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler, akaryakıt fiyatlarını yukarı yönlü etkilemeye devam ediyor. Özellikle ABD ile İran arasında yaşanan gerilim ve Hürmüz Boğazı'ndaki risklerin artması, Brent petrol ile benzin ve motorinin uluslararası fiyatlarında yükselişe neden oldu. Brent petrolün varil fiyatı 92 dolar seviyelerinde işlem görüyor.
Motorine zam yapıldı! Sıra benzin de mi?
Geçtiğimiz günlerde motorinin litre fiyatına 1 lira 12 kuruş zam yapılmasının ardından, bu kez benzin fiyatlarında artış bekleniyor. Sektör temsilcileri, benzine 1 lira 23 kuruşluk zammın bu gece yürürlüğe gireceğini belirtiyor.
Yeni zamlar gündeme gelebilir
Öte yandan, bu gece için motorin fiyatlarında yeni bir artış öngörülmüyor. Ancak sektör kaynakları, motorinin metrik ton fiyatının 1.210 doların üzerine çıktığını belirterek, uluslararası piyasalardaki yükselişin sürmesi halinde önümüzdeki günlerde motorin için de yeni bir zam kararının gündeme gelebileceğine dikkat çekti.
Akaryakıt fiyatlarındaki artışın, ulaşımdan lojistiğe kadar birçok alanda maliyetleri artırması bekleniyor.
Bakmadan Geçme