Malatya'da ebe hemşire eksikliği artıyor

6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'da ebe hemşire eksikliği sağlık hizmetlerinin aksamasına yol açıyor. Bu durum çocuklara ulaşmada büyük sıkıntı yaratırken, artan hasta yükü ve ulaşım problemleri de aileleri mağdur ediyor.

Malatya'da ebe hemşire eksikliği artıyor

6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'da, depremlerin ardından aile sağlığı merkezlerinde ebe hemşire eksikliği yaşanmaya başladı.

Malatya'da ebe hemşire eksikliği artıyor

Bu durum aşılamada ve çocuklara ulaşmada büyük sıkıntı yaratırken, artan hasta yükü ve ulaşım problemleri de aileleri zor durumda bırakıyor.

Malatya'da ebe hemşire eksikliği artıyor

Türk Tabipler Birliği ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın hazırladığı  Şubat 2023 Depremleri 1. Yılı Raporu’na göre, Malatya’da deprem sonrası ebe hemşire eksikliği arttı. Ebe hemşire eksikliği nedeniyle büyük sıkıntı yaşandığı belirtilen raporda, şu bilgiler yer aldı: “Ebe hemşire eksikliği nedeniyle aşılamada ve çocuklara ulaşmada problemler yaşanıyor. İşitme tarama testi ve topuk kanında zorlanılıyor. İkinci basamağı gönderilen hastaların randevularında problem yaşanıyor, randevu alamadıkları için tekrar ASM'ye geri geliyorlar. Hastanelerdeki personel yetersizliği aile sağlığı merkezindeki yükü arttırıyor. Ebe hemşire eksikliğine bağlı çocuklara ulaşmada problem yaşıyoruz. İşitme tarama testi topuk kanında zorlanılıyor. Çocukların beslenme problemleri var. Mama kullanan bebek sayısında artış varmış.”