• Haberler
  • Video Haber
  • Malatya'da Dükkan Kiraları İstanbul'la Yarışıyor: Metrekaresi Bin TL

Malatya'da Dükkan Kiraları İstanbul'la Yarışıyor: Metrekaresi Bin TL

Deprem sonrası şehrin ticaretini ayağa kaldırması beklenen Yeni Çarşı'da dükkanlar kapılarını açtı ancak kira fiyatları esnafın hevesini kursağında bıraktı. 60 metrekarelik dükkanlar için istenen yıllık 1 milyon TL'lik bedeller, 'Bu kazanç kirayı karşılar mı?' sorusunu gündeme getirdi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Malatya'da Dükkan Kiraları İstanbul'la Yarışıyor: Metrekaresi Bin TL

Haberin Özeti

  • Malatya'da, 6 Şubat depremleri sonrası ekonomik hayatı canlandırması beklenen Yeni Çarşı'daki dükkan kiraları esnafın tepkisini çekiyor.
  • 60 metrekarelik dükkanlar için yıllık 500 bin TL ile 1 milyon TL, daha küçük yerler için aylık 29 bin TL'den başlayan kiralar talep ediliyor.
  • Esnaf, bu yüksek kiraların sürdürülemez olduğunu ve aylık 80-100 bin TL ciroyla bile sadece kirayı karşılamanın zor olduğunu belirtiyor.
Malatya Net Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
Özel Haber

Bakmadan Geçme