Özellikle bostanbaşindan kaçın. Canlı tabut binalar
Hicbir teknik bilgisi olmayan bos teneke bir konusma yapmis..Esas hicbir deprem performans Analizi yapilmayan Az hasarli evler bomba.gelecek depremlerde ayakta kalirmi belli degil.
İnşallah hiç bir ev sahibi kiraya veremez hepsinin evi boş kalır hepsine müstahak
Çok doğru söylemiş adam. Bu habere itiraz edenlerin kesin çok dairesi var güçlendirme görmüş. Özellikle bostanbaşında çok bina yıkıldı ama nedense bazı binalar orta hasardan az hasara gönderildi yanındaki binayı yıktılar ama orta hasarlı bina aza gönderildi.
Başkanın tuzu kuru. Emlakçı işini yapsın. Ne istiyorsunuz bostanbaşını haritadan yırtalım mı. Devlet denetimini hiçe say güçlendirme boş de . Zamanında ahir satiyordunuz, kiraliyordunuz sesiniz çıkmadı. Şimdi güçlendirilmiş dairelere gitmeyin mesajı verin. Oh ne ala .
Zemine göre yapılmayan binayı istediğin kadar güçlendir, fayda etmez. Birden fazla dairesi olanlarin güçlendirmeyi övmesi normal
İnşallah hiç bı ev sahibi evini kiraya veremez depremi fırsat bildiler faiş fiyatlara evlerini kiraya verdiler bide üstüne pişkinlik yapıp dedilerki "devlet size kira yardimi yapiyo sizin cebinizden cikmiyo kira parası "
Vallahi hiç kusura bakmayın sayın arsa sahibi olup onlarca dairesi olan ve bilmem hangi kurumlara baskı yaparak güçlendirttiğiniz ağır hasarlı binaları millete kakalamaya derdindesiniz. Siz gidin içinde oturunsanıza. Malatya da deprem görmüş veya görmemiş hafif hasar ve altı olan tecde kuyuönü paşaköşkü ve üstü yukarı çöşnük ve tokiler hariç gerisi çöp kusura bakmayınız lütfen Yok güçlendirilmişmiş bilmem ne bu saydığım bölge altı oturulmaz
Emlakçılar odası başkanı sayın Ali ÖZGÜL çok güzel ve gerçekçi bir konuya değinmiş. Güçlendirilmiş binaların güvenilirliği varsa ev sahipleri neden oturmuyor , bu ev sahipleri Tecde,Gunduzbey, Yeşilyurt, Topsöğüt de villalara yerleştiler, güçlendirilmiş evlerine neden kiracı arıyorlar? Elbetteki ilgili kurumların denetiminde yapılıyor ama şu gerçeği unutmayalım,depremde yıkılan binaların hepsi ruhsatlı, denetimli, ve oturum izni olan binalardı, bilginize .....
Cahillik diz boyu Emlakçılar odası başkanı bu açıklamayı hangi cesaret ile yapıyor. Güçlendirme yapılan binalar Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş Üniversitelerin Akademik kadrolarınca ve teknik analizler yapılarak karar veriliyor. Zemin etüdü,karot analizi,demir filiz analizi vb. sonra güçlendirme başlıyor orada da belediye ve yine bakanlığın onayladığı yapı denetim yapılan güçlendirmede hiç taviz vermeden kontrolleri yapıp işi sonlandırıyor ve güçlenmiş binaya yeni ruhsat veriliyor. Başkan neye hizmet ediyor bilmiyorum ama devlet ve kurumlarını itibarsızlaştırmadan derhal vazgeçmeli. Böyle açıklamalarına da ilgili bakanlık ve belediyeler gereken yaptırım ve cezayı da vermeli.
Emlakçılar oda başkanımıza teşekkür ederım. Bizde öyle yaptık Malatyada konutların çoğu ortahasarlı hasarlı evler güçlendi çoğu bizde tutmadık. Gelinciktepe TOKİ kiraya gittık çok güzel evler küçük ev daha güzel . Malatyada en güvenli konut TOKİ konutlarıdır.EMLAK ODA BŞK TŞK EDERİZ .
Keşke cümleleri de düzgün kursanız. Bütün cümleler devrik. Hiç yakışmıyotr.
Güçlendirilmiş dairelere kimse inanmıyor ne kadar güçlendirilsede hava çok dairesi olanların baskısı ile ağır hasarlı binalar güçlendirildi sahipleri bile oturmayıp nasıl edip kiraya yada milleti biraz daha uyutup satma peşindeler şimdilik Mikail test etmeden birilerine okutma derdindeler bazar körsüz körde bazarsız olmaz kime kakalarsalar artık
Emlakçılar odası başkanı boş konuşup piyasayı karıştırma çabası içinde. Aklı olan kişi her türlü testi yapılan ve usulüne uygun güçlendirme yapılan binayı alır veya kiralar. Güvende oturmak istiyorsan test ve analiz yapılan binada oturun.
Bakmadan Geçme





