Malatya'da çarşı açıldı! Tüm gelir Gazzelilerin
Malatya'da Gazze'deki ihtiyaç sahipleri için hayır çarşısı açıldı. Gazzelilerin yarasının sarılması gerektiğini vurgulayan İl Müftü Yardımcısı Abdullah Sucu, 'Bunu bir borç olarak görüyoruz.' dedi.
Malatya İl Müftülüğü tarafından Gazze'deki ihtiyaç sahipleri için iki gün sürecek hayır çarşısı açıldı. AVM önünde kurulan hayır çarşısı, Türkiye Diyanet Vakfı'nın ülke genelinde yürüttüğü eş zamanlı yardım organizasyonunun bir parçası olarak gerçekleştiriliyor.
Malatya İl Müftü Yardımcısı Abdullah Sucu, hayır çarşısına dair önemli açıklamalarda bulundu. Sucu, "Bugün Malatya'nın kalbinde, orta yerinde AVM önünde güzel bir kermes düzenledik. Bu kermesimiz Türkiye Diyanet Vakfı tarafından tüm Türkiye'de bütün illerde ve ilçelerde şu anda yapılmakta. Bizler de il müftümüzün talimatlarıyla, valimizden alınan onayla bu kermesi düzenlemiş bulunmaktayız. Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe müftülerimiz ile beraber; cumartesi günü Battalgazi Müftülüğümüz, pazar günü ise Yeşilyurt İlçe Müftülüğümüz tarafından koordine edilerek bu güzel kermesimiz icra ediliyor." ifadelerini kullandı.
Malatyalılar Kermese Sahip Çıkacak
Malatya halkının bu tür organizasyonlara her zaman destek olduğunu belirten Sucu, Gazze'ye gönderilecek yardımların önemine vurgu yaparak, "Biz şundan eminiz; Malatya halkı bu kermese teveccüh edecek ve inşallah bu kermesten güzel bir gelir elde ederek Filistin'deki, Gazze’deki kardeşlerimize sizin göndermiş olduğunuz bu hayırları köprü olarak ulaştıracağız. Malatya halkı bu kermese sahip çıkacak ve Allah’ın izniyle son gününe, son saatine kadar desteklerini sürdürecektir." ifadelerini kullandı.
Bunu Borç Olarak Görüyoruz
Müslümanların birlik ve dayanışma içinde olması gerektiğini belirten Sucu, şunları söyledi: "Şu anda Filistin yerle bir olmuş durumda. Kış sezonunda özellikle kardeşlerimize maddi manevi destek olmak İslam'ın bir gereğidir. Türkiye'de tüm illerde ve ilçelerde bu hayır çarşılarını düzenlemeye devam edeceğiz. Bunu bir borç olarak görüyoruz. Filistin halkı, Mescid-i Aksa'nın ve Kudüs'ün kutsiyetini korumak için tüm malını, canını, evlatlarını kaybetti. Bizim de onların yaralarını bir nebze olsun sarmamız gerekiyor."
Yapılacak tüm yardımların doğrudan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını ifade eden Sucuoğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı: Bu kermesten gelecek geliri Filistinli kardeşlerimize, annelerimize, bacılarımıza ulaştıracağız. Sizlerin emanetini yerine teslim edeceğiz Allah'ın izniyle. Battalgazi ve Yeşilyurt İlçe Müftülüklerimizin düzenlemiş olduğu bu kermes amacına ulaşacaktır diye temenni ediyorum. Malatyalılara çok teşekkür ediyorum."
Bakmadan Geçme
