Malatya'da camiye gelen çocuklara sürpriz ikram
Malatya'da Cuma namazına katılan çocuklara, cami adabını ve namaz bilincini teşvik etmek amacıyla namaz çıkışında Kayısı Kola ürünleri ikram edildi. Sıcak havada gerçekleştirilen ikram, çocukların yanı sıra cami cemaatini de memnun etti.
Malatya’da Cuma namazına katılan çocuklar, namaz çıkışında yapılan sürpriz ikramla sevindi. Evliya Nur Camii’nde Cuma namazına gelen çocuklara Kayısı Kola’nın çeşitli ürünleri dağıtıldı.
Etkinlik, çocukların camiye olan ilgisini artırmak, namaz bilinci kazanmalarını sağlamak ve cami adabına uygun şekilde ibadet etmelerini teşvik etmek amacıyla düzenlendi.
Çocukların camiye ilgisi dikkat çekti
Evliya Nur Camii’nde Cuma namazına katılan çocukların sayısındaki artış, Malatya Gastronomi Tanıtım Derneği Başkanı İbrahim Halil Kılıç’ın dikkatini çekti.
Çocukların zaman zaman kendi aralarında konuşmasının çocukluklarının doğal bir sonucu olduğunu belirten Kılıç, cezalandırıcı bir yaklaşım yerine teşvik edici bir yöntem tercih ettiklerini söyledi.
“Çocuklarımızı teşvik etmek istedik”
Kılıç, etkinliğin amacının çocukları camiye gelmeye ve namazlarını cami adabına uygun şekilde kılmaya teşvik etmek olduğunu belirterek, “Cuma namazlarında çocuk cemaatimizin fazla olması dikkatimizi çekti. Onları namazlarını daha huzurlu ve cami adabına uygun şekilde kılmaya teşvik etmek amacıyla ödüllendirmek istedik.” dedi.
Kayısı Kola fabrikası yetkililerinin de organizasyona destek verdiğini belirten Kılıç, namazlarını güzel şekilde eda eden çocuklara Cuma namazı çıkışında çeşitli ürünlerin ikram edildiğini ifade etti.
Sıcak havada cemaat de ikramdan yararlandı
Malatya’nın 55 yıllık yerel markası Kayısı Kola’nın ürünlerinin dağıtıldığı etkinlikte, sıcak hava nedeniyle cami cemaatine de ikramda bulunuldu.
Kayısı Kola yetkilisi Burcu Meral ise organizasyona destek vermekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Meral, “Bu güzel etkinliğin içerisinde yer almaktan dolayı çok mutluyum. İbrahim Halil Kılıç’a teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı mutlu edecek benzer organizasyonlarda yeniden bir araya gelmeyi temenni ediyoruz.” diye konuştu.
Bakmadan Geçme