Malatya'da camide aşure bereketi: Mahalleli tek yürek oldu!
Malatya Yeşilyurt'taki Abdülkadir Kovukoğlu Camisi, Muharrem ayı dolayısıyla anlamlı bir aşure programına ev sahipliği yaptı. Aşure programı, mahalle sakinlerini ve çevre sakinlerini ortak bir sofrada buluşturdu.
Muharrem ayının gelişiyle birlikte paylaşıma, kardeşliğe ve dayanışmaya sahne olan geleneksel aşure ikramları Malatya'da tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda, Yeşilyurt ilçesinde bulunan Abdülkadir Kovukoğlu Camisi’nde düzenlenen aşure programı, mahalle sakinlerini ve çevre sakinlerini ortak bir sofrada buluşturarak duygu dolu anlara sahne oldu.
Özellikle yaşanan yıkıcı depremlerin ardından mahalle kültürünün korunmasında, acıların paylaşılmasında ve toplumsal bağların ayakta tutulmasında kritik bir rol üstlenen Abdülkadir Kovukoğlu Camisi, bu etkinlikle birleştirici misyonunu bir kez daha ortaya koydu.
Şehitler ve Depremde Kaybedilen Canlar İçin Eller Semaya Açıldı
Bölge halkının yanı sıra çevre cami cemaatlerinin de yoğun katılım gösterdiği anlamlı buluşma, manevi bir atmosferde başladı. Aşure ikramı öncesinde, vatanımızın birliği ve bütünlüğü uğruna canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimiz ile deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi ve eller semaya açılarak dualar edildi.
Bereket ve Kardeşlik Aynı Kazanda Kaynadı
Okunan duaların ve yapılan sinezenlerin ardından, İslam kültüründe birlik, beraberlik ve paylaşmanın en güçlü sembolü olan aşureler vatandaşlara ikram edildi.
Bakmadan Geçme