Malatya'da büyük deprem tehlikesi geçti mi? 

6 Şubat depremlerinin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'da düzenlenen anma programında konuşan Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Okan Tüysüz, Malatya'nın, büyük deprem tehlikesini atlattığını ancak Malatya'da deprem tehlikesinin geçmediğini söyledi.

Malatya'da büyük deprem tehlikesi geçti mi? 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6 Şubat 2023 yılında Türkiye Kahramanmaraş merkezli iki depremle sarsıldı. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Malatya’da ‘6 Şubat Depremleri Anma Konferansı’ düzenledi. Konferansta konuşan Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Okan Tüysüz, Malatya’da büyük deprem beklenmediğini Çelikhan ile Pütürge arasının deprem üretme potansiyelinin olduğunu belirtti. 

Malatya'da büyük deprem tehlikesi geçti mi? 

Tüysüz, "Bu faylarda herhangi bir şekilde artçı depremler olabilir. 5'llik depremler olabilir, 4'lük depremler olabilir, belki biraz daha üzerine çıkabilir. Ama 7 ve 7'nin üzerinde bir deprem bunlar üzerinde artık mümkün değildir. Malatya, büyük deprem tehlikesini atlatmıştır ama deprem tehlikesi geçmemiştir. Yakın zamanda dikkat çekilen yerlerden bir tanesi 6 Şubat depreminin ucunda Çelikhan ile Pütürge arasında olan bir kesimdir. Burası da 5-6 büyüklüğünde bir deprem üretme potansiyeli vardır ki geçenlerde 5,2'lik depremin burada olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla burayı da artık tehlike dışı bırakmak mümkün olabilir." diye konuştu.