10 bin kişiye hizmet verecek!

Battalgazi İlçesi, Sarıcıoğlu Mahallesi'nde hayırsever Müzeyyen Ertürk tarafından yaptırılan Sarıcıoğlu Müzeyyen Ertürk Aile Sağlığı Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. Sağlık sisteminin çok iyi yerlere geldiğini belirten Malatya Valisi Ersin Yazıcı, 'Allah gördüğümüzden  geri koymasın' dedi.

10 bin kişiye hizmet verecek!

6 Şubat depremlerinde büyük yıkımların yaşandığı Malatya'nın Battalgazi ilçesi Sarıcıoğlu Mahallesine Hayırsever Müzeyyen Ertürk, tarafından yaptırılan Aile Sağlı Merkezinin açılışı gerçekleştirildi. İl Sağlık Müdürü Erhan Berk ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Altın'ın katıldığı törende konuşan Vali Ersin Yazıcı sağlık sisteminin ulaştığı konuma değinerek, "Allah gördüğümüzden  geri koymasın" ifadelerini kullandı.

İnşallah daha fazlasını yaptırırız

"Burasını yaptırırken vatana, millete ve bütün insanlığa hayırlı olmasını istedim" diyen Ertürk, "İnşallah Rabb'im daha da nicelerini yapmayı nasip eder. Sizlere hepinize hayırlı olsun derim. Vali Bey'e Bey'e ve Erhan Bey'e çok teşekkür ederim. Bu konuda beni çok destekledi. Çok yol kat etmemizi sağladı" açıklamasını yaptı. 

6 ayda tamamladık

Dünya standartlarının üzerinde bir sağlık hizmeti sunduklarını vurgulayan Yazıcı, "Bunun yanında sağlığın gelişmesinde özellikle hayırseverlerimizin de ciddi katkıları var. Bunlardan bir tanesi de Müzeyyen Ertürk hanımefendi bize geçen yıl depremden sonra ulaşarak bir dostumuz aracılığıyla Malatya'ya bir sağlık tesisi yapması istedi. Biz de Sarıcıoğlu Mahallemizde bu gördüğünüz sağlık tesisini 6 ay gibi kısa bir sürede dört aile hekimi ve on bin nüfusa hitap edecek şekilde yapımını üstlenmek istedi. Sağ olsun A'dan Z'ye her şeyimizden Sağlık Müdürlüğümüze hibe etti. Bugün bu açtığımız sağlık tesisiyle birinci basamakta hızlı şekilde yatırımlarımızı devam ettiriyoruz" şeklinde konuştu.Malatya'da bir mahalle daha kavuştu!

Allah gördüğümüzden geri koymasın

Yapılan yatırımı güzel bir hizmet olarak niteleyen Yazıcı, "Öncelikle hayırseverimize huzurlarınızda, şehrimiz adına, mahallemiz adına, Malatya'mız adına depremzedeler adına teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız. Sağ olun, var olun diyorum. Şükürler olsun artık 32 yıllık bir mülki amiri olarak sağlıkta güzel noktalara geldiğimizi müşahede edebiliyorum. Ben Ersin Yazıcı olarak bu memleketin bir evladı olarak 32 yıllık bir mülki amir olarak sağlıkta çok ciddi manada seviye atladığımızı bir idareci olarak burada ifade etmem lazım. Gerçekten doksanlı yıllarda hastanelerin ne olduğunu vatandaşımızın hastane kapılarında neler yaşadığını bizatihi küçük ilçelerde de olsa kaymakamlık yapan birisi olarak çok iyi biliyorum. Şöyle bir söz var, "Allah gördüğümüzden  geri koymasın". Çünkü sağlıkta iyi bir seviye yakaladık. Arkadaşlar bu ülkede insanlar ciddi rahatsızlıkları olduğunu da başka ülkelere gidiyor. Tabii ki herkes gidemiyor açıkça. Şimdi diğer ülkelerden, bizim ülkelerimiz, bizim ülkemize insanlar geliyor" dedi.