Malatya'da bir ilk! Şehir merkezinde kurulan beton santrali mühürlendi
Malatya'nın Battalgazi ilçesi Yıldıztepe Mahallesi'nde rezerv alan dışında kurulan beton santrali, bölge halkını isyan ettirdi. Yasa dışı şekilde yerleşim alanı içine kurulduğu iddia edilen beton santrali Yıldıztepe Mahalle Muhtarı Bayram Alışık'ın girişimleri sonrasında yetkililer beton santralini mühürledi. Ancak beton santrali mühürlenirken şantiye yetkilileri 'Bugün mühürleyebilirsiniz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ve Bakanlıkta adamımızı ayarlarız. Biz yarından sonra yine burada faaliyet gösteririz' diyerek Muhtar Alışık'ı tehdit etti. Bu durum şehir merkezlerine kurulan beton santrallerinin yerleşim alanları için nasıl bir tehdit oluşturduğunu gözler önüne serdi.
Yaşanan olay sonrasında Muhtar Alışık, dün yetkililerin bölgeye gelerek beton santraline 668 TL para cezası kestiğini ve beton santralinin kapatılması için yetkililere rapor hazırlayıp ilettiklerini, rapor sonucunda Battalgazi Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı bölgeye gelerek beton santralini mühürlediklerini belirtti. Alışık, mühürlenen beton santrali yetkililerinin kendisine ‘Bugün mühürleyebilirsiniz. Biz çevre şehircilikte, bakanlıkta adamımızı ayarlarız. Biz yarından sonra yine burada faaliyet gösteririz’ diyerek tehdit edildiğini dile getirdi. Alışık, tehdit edildiğine dair yetkilileri bilgilendirdiğini vurguladı.
Kaldırım TOKİ maryap göleti bitişiğinde beton santrali yüzünden nefes alamıyoruz kaldırımda yürümek kapı pencere açmak imkansız ama ne yazıkkı Battalgazi belediyesine defalarca şikayette bulunduğumuz halde sadece uyarı yapılıyor valilik ile görüştüğümüz de diyorlar bizim ilgi alanımız değil belediye ile görüşün bi memleket bu kadar sahipsiz olabilir ancak
Ne rezillik hiç mi iflah olmayacağız nalet olsun böyle düzene.inşaat terörünü de akp iktidarıyla yaşamak varmış.
Bakmadan Geçme