Malatya'da bin fidan toprakla buluştu

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Cumhuriyet'in 100'üncü yıl etkinlikleri kapsamında Malatya Valiliği 100'üncü yıl hatıra ormanına bin adet fidan dikti.

Malatya'da bin fidan toprakla buluştu

Malatya Battalgazi İlçesi Orduzu Pınarbaşı'nda, Malatya Valiliği öncülüğünde 100'üncü yıl hatıra ormanı oluşturuldu.  Çok sayıda polis ve jandarmanın fidan diktiği etkinliğe; Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Vali Ersin Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal ile Jandarma İl Komutanı Kıdemli Albay Ercan Altın katıldı. Etkinlikte konuşan Vali Yazıcı, "Cumhuriyetimizin 100. yılında emniyet ve jandarmamıza ait bir Hatıra Ormanı'nın olmasını önemsiyorum" ifadesini kullandı.

Orman İşletme Müdürlüğüne teşekkür eden Yazıcı, "Ağaç gelecek demek, umut demek, yeşil her şey demek. Dolayısıyla Cumhuriyetimizin 100. yılında emniyet ve jandarmamıza ait bir Hatıra Ormanı'nın olmasını önemsiyorum. Bir hafta kadar önce bin 923 fidanı yine bu bölgede öğrencilerimizle toprakla buluşturmuştuk. Bugün de gördüğünüz gibi tüm emniyet ve jandarma kuvvetlerimiz ağaç dikiyorlar. Bin tane ağacımızı, fidanımızı Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına toprakla buluşturduk. Daha yeşil bir Malatya için bu tür çalışmalarımızın Büyükşehir Belediyesi tarafından ve diğer kurumlar tarafından devam ettirileceğini de huzurlarınızda ifade etmek isterim" açıklamalarını yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise Kasım ayı içerisinde;  6 Şubat depremlerinde Malatya'da hayatını kaybedenlerin anısına bin 237 fidanın dikileceğini açıkladı.