• Haberler
  • Gündem
  • Malatya Beyaza Büründü: Kırsal Bölgelerde Kar Kalınlığı Yarım Metreyi Geçti

Malatya Beyaza Büründü: Kırsal Bölgelerde Kar Kalınlığı Yarım Metreyi Geçti

Malatya'da Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından sabaha karşı başlayan sağanak yağış, yüksek kesimlerde kar yağışına dönüştü. Kent genelinde etkili olan yağışlar özellikle kırsal bölgelerde yaşamı olumsuz etkiledi.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından Malatya’da sabaha karşı başlayan yağış, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kara dönüştü. Kırsal bölgelerde kar kalınlığı yarım metreyi aşarken, ulaşımda aksaklıklar yaşandı ve sürücüler zor anlar geçirdi.

Malatya’da Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından sabaha karşı başlayan sağanak yağış, yüksek rakımlı bölgelerde karla karışık yağmura ve kara dönüştü. Kent genelinde etkili olan yağışlar özellikle kırsal alanlarda yaşamı olumsuz etkiledi.

Akçadağ, Arapgir ve Darende ilçelerinde yoğun kar ve karla karışık yağmur etkili olurken, bazı bölgelerde kar kalınlığı yarım metreyi geçti. Kar yağışı nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken, yollarda zaman zaman ulaşım aksadı.

Arapgir ilçesine bağlı Sugeçti Mahallesi Yanıklar Mezrası’nda yaşayan mahalle sakinlerinden Nihat Karaca, “Kar oldukça yoğun ve yer yer yarım metreyi buluyor. Yağış halen devam ediyor, yollar kaygan ve ulaşım güçleşti” dedi.

Malatya Net Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme