Malatya'da anketleri altüst eden sürpriz isim..!

Malatya'da seçim heyecanı tüm hızıyla devam ederken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Veli Ağbaba'nın şehri kazanacağına dair iddialı bir açıklama yaptı. Özel, Malatya'da yaptıkları anketlere dayanarak Ağbaba'nın 'asrın süprizi' olabileceğini söyledi.

Malatya'da anketleri altüst eden sürpriz isim..!

Malatya'da heyecan dorukta! CHP Genel Başkanı Özgül Özgül, Malatya'da Veli Ağbaba'nın kazanacağına dair iddialı bir açıklama yaptı. Özgül, anket sonuçlarına ve Malatyalıların Veli Ağbaba'ya olan sevgisine dayanarak bu yorumu yaptı.

Özgül, yaptığı açıklamada, "Malatya'da kendi başımıza oyumuz 18, beş partiyle birlikte girdik 21 buçuk, 22 aldık. Malatya anketi geldi CHP'li belli isimler var. Bir mevcut belediye başkan adayımızı sormuşuz, bir önceki adayı sormuşuz. 22 alan var, 23 var. 25 var Veli Ağbaba 36 alıyor. Şaşırdık. Kendisi de dedi bir anket daha yapın, bir anket daha yaptırdık orda da 34 küsür çıktı. Geçmiş seçimde Ak Parti'ye oy vermeyip, MHP'ye oy vermeyip bur da Veli Ağbaba diyerek sorulmuş. En yaygın cevap depremde bir tek o vardı" dedi.

Malatya'da anketleri altüst eden sürpriz isim..!

Özgül, depremden sonra Veli Ağbaba'nın Malatya'ya sahip çıkmak için gösterdiği çabaya da dikkat çekti. Özgül, "Depremin ilk günü sizle yayında olacaktık. Ertesi sabah pertekteki fırından ekmek getirttik. 60 bin ekmek dağıtarak başladı. 90 gün boyunca kendini perişan etti Malatya'ya sahip çıkmak için. Malatya'ya her giden Veli Ağbaba'ya acayip bir tebetcüh var. Şimdi ankette de çıktı. Tabi orda büyük bir rekabet var Ak Parti'nin yüzde 60'lardan gerilediği bir yerdeyiz. Veli Ağbaba Malatya'da çok önemli bir başarı elde edebilir. Malatya için de çok büyük bir kazanım olur. Bu kadar çok memleket bağımlılığı hakikatten Malatyalılarda vardır. Veli Ağbaba'da hastalık düzeyinde bir Malatyalılık sevgisi var. Malatya'da kazanır. Türkiye'de kazanır" ifadelerini kullandı.