Malatya'da Ağır Hasarlı Binaların Ne Kadarı Yıkıldı? Son Durum Açıklandı! 

Ak Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, 6 Şubat tarihli deprem sonrası Malatya'daki hasar tespit çalışmaları ve ağır hasarlı binaların yıkım sürecine dair bilgiler verdi. Detaylar haberimizde..

Malatya'da Ağır Hasarlı Binaların Ne Kadarı Yıkıldı? Son Durum Açıklandı! 

Ak Parti İl Başkanlığı’nda Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Ak Parti Malatya Milletvekili İhsan Koca, Ak Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Ak Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak ve AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören katılımıyla basın toplantısı gerçekleştirildi. 

Malatya'da Ağır Hasarlı Binaların Ne Kadarı Yıkıldı? Son Durum Açıklandı! 

Ak Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, enkaz kaldırma çalışmalarındaki son durumdan bahsederek, "Malatya’da 170 bin binada hasat tespit çalışmaları yapıldı. İnanılmaz bir hızla olağanüstü bir performansla Çevre Şehircilik Bakanlığımız Malatya'da 413 bin 202 bağımsız birimde 2-3 ay gibi kısa bir zaman dilimi içerisinde bu yapıların tamamının hasar tespitlerini yaptılar. Ve netice itibariyle hasar tespitleri neticesinde vatandaşlar hasar tespitini beğenmeyen vatandaşlar açtığı davalar sonucunda da mahkemelerin verdiği kararlar incelendiğinde yapılan hasar tespitlerinin yüzde 97 oranında doğru olduğu tespit edildi. Yanılma payı yüzde 3 olarak belirlendi. Hasar tespitleri neredeyse durumlarını netleştirmiş olduk. Bu kapsamda yine 6 bin 643 ikinci depremle birlikte çökmüştü. Yine valiliğimizin koordinasyonunda 6 bin 643 binanın yüzde 97’sinden fazlasının 99.7’sinin enkazı temizlenmiş, kaldırılmış oldu. Bunun yanında 36 bin ağır hasar kaydı düşürmek suretiyle ağır hasarlı olduğu tespit edilmiştir. Yine valiliğimizin koordinasyonunda bu ağır hasarlı binaların tamamına yakınının da enkazını, yıkımını gerçekleştirdik. Enkazını kaldırdık” diye konuştu.