Malatya'da 9 Bin 592 İşyerine Sıkı Denetim!
Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ve Ticaret İl Müdürlüğü, 2025 yılında kentte 9 bin 592 işyeri denetledi. Denetimlerde, ijyen kuralları, son kullanma tarihi (SKT), fiyat-etiket uyumu, gramaj denetimleri, işyeri ruhsatları ile üretim hanelerin işleyişi incelendi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi 2025 yılında kent genelinde zabıta ve Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde temel hedef halk sağlığının korunması, tüketici haklarının gözetilmesi ve ticari hayatın düzenli şekilde işlemesini sağlamak.
Hijyen, etiket ve gramaj kontrolleri
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Denetim ekipleri tarafından gerçekleştirilen kontroller kapsamında hijyen kuralları, son kullanma tarihi (SKT), fiyat-etiket uyumu, gramaj denetimleri, işyeri ruhsatları ile üretim hanelerin işleyişi titizlikle yapılıyor. Mevzuata aykırı durum tespit edilen işletmelere yönelik gerekli uyarı ve ikazlar yapılırken, uyarılara uymayan işletmeler hakkında ise gerekli yasal işlemler yapılmakta.
Zabıta ekipleri tarafından Malatya genelinde 2025 yılı boyunca toplam 9 bin 592 denetim gerçekleştirilirken, 2026 yılının Ocak ayında ise 117 işyerinde gerekli denetimler yapılarak kurallara uymayanlar hakkında gerekli uyarı ve ikazlar yapıldı. Oluşturulan denetim komisyonu tarafından yıl boyunca planlı bir şekilde çalışmalar devam edecek. Vatandaşlardan gelen şikâyetler doğrultusunda da ekipler şikâyete konu olan işletmeler hakkında ayrıca denetimlerini titizlikle gerçekleştirecek.
Ramazan'da Denetimler Artacak
Ramazan ayı öncesinde haftanın üç günü Ticaret İl Müdürlüğü ekipleriyle birlikte, haftanın iki günü ise Büyükşehir Belediyesi denetim ekipleri olarak kontrollerin gerçekleştiğini belirten Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Hanifi Acar, yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla denetimlerin artırılarak devam edeceğini belirtti. Acar, yapılan denetimlerin vatandaşların temiz, hijyenik ve güvenilir gıdalara ulaşımını sağlamasına yönelik olduğunu söyledi.
Bakmadan Geçme