Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem: Artçı deprem, endişeye mahal yok.

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 5.2 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Deprem uzmanı Baturhan Öğüt, depremin 6 Şubat'taki depremin artçısı olduğunu belirterek, 'Endişeye mahal yok. Aynı düzlem üzerinde süregelen artçı depremlerde bize bu depremin artçı ve bağımsız olmadığını göstermektedir' dedi.

Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem: Artçı deprem, endişeye mahal yok.

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem saat 16.04'te meydana gelirken, AFAD , depremin yerin 13.9 km derinliğinde olduğunu bildirdi. Yaşanan depremi değerlendiren Baturhan Öğüt, depremin 6 Şubat'taki depremin artçısı olduğunu belirterek, "Endişeye mahal yok. Aynı düzlem üzerinde süregelen artçı depremlerde bize bu depremin artçı ve bağımsız olmadığını göstermektedir" dedi.

Öğüt, depremin merkez üssünün Malatya ile Çelikhan arasında Pütürge segmenti üzerinde olduğunu belirterek, "Depremin derinliği 9 kilometre. Bu da depremin yüzeye yakın olduğunu gösteriyor. Bu nedenle hasar görebilecek yapılarda bazı hasarlar meydana gelmiş olabilir" diye konuştu.

Öğüt, artçı depremlerin birkaç ay boyunca sürebileceğini belirterek, "Halkımızı bu konuda bilgilendirmeye devam edeceğiz" dedi.