Malatya'da 30 Ağustos coşkusu: Kent meydanı kırmızı-beyaza büründü
Yeşilyurt Belediyesi'nin düzenlediği 'Yeşilyurt Yaz Akşamları' etkinliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104'üncü yıl dönümünde büyük bir coşkuya sahne oldu.
Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu, “Yeşilyurt Yaz Akşamları” etkinliğiyle doruğa çıktı. Yeşilyurt Kent Konseyi önünde düzenlenen programa 7’den 70’e çok sayıda vatandaş katılırken, ellerindeki Türk bayraklarıyla alanı dolduran vatandaşlar kırmızı-beyaz görüntüler oluşturdu.
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nün 104’üncü yıl dönümüne özel düzenlenen etkinlikte, milli birlik ve beraberlik duyguları ön plana çıktı. Müzik, eğlence, çocuk etkinlikleri ve gösterilerin yer aldığı programda vatandaşlar hem yaz akşamının keyfini çıkardı hem de Zafer Bayramı’nın gururunu yaşadı.
Türk bayraklarıyla coşkulu kutlama
Etkinlik alanına Türk bayraklarıyla gelen vatandaşlar, gece boyunca renkli görüntülere sahne oldu. Özellikle çocuklar ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği programda animasyon gösterileri ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Çocuklar, sürpriz hediye çekilişleriyle de eğlenceli anlar yaşadı. Gecede sahne alan Lütfü Acıbucu ve ekibi, seslendirdikleri eserlerle vatandaşlara müzik dolu bir akşam yaşattı. Vatandaşlar şarkılara eşlik ederek Zafer Bayramı coşkusunu hep birlikte paylaştı.
Başkan Geçit vatandaşlarla buluştu
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit de etkinliğe katılarak vatandaşların bayram coşkusuna ortak oldu. Çocuklar ve gençlerle sohbet eden Geçit, vatandaşlarla yakından ilgilendi.
Program kapsamında gerçekleştirilen hediye çekilişlerinde ödül kazanan çocuklar ve vatandaşlara hediyelerini takdim eden Başkan Geçit, etkinlik boyunca vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.
“30 Ağustos, bağımsızlık mücadelemizin en önemli sembollerinden”
Etkinlikte vatandaşlara hitap eden Başkan Geçit, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en önemli sembollerinden biri olduğunu söyledi.
Geçit, Zafer Bayramı coşkusunu Yeşilyurt Yaz Akşamları etkinliğinde vatandaşlarla birlikte yaşamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türk bayraklarıyla programa katılan vatandaşların geceye ayrı bir anlam kattığını belirtti.
Geçit, “Çocuklarımızın yüzündeki tebessüm, gençlerimizin coşkusu ve hemşehrilerimizin mutluluğu bizler için her şeyden değerlidir” diyerek, Yeşilyurt’ta birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde vatandaşlarla buluşmaya devam edeceklerini ifade etti.
Bakmadan Geçme