- Haberler
- Asayiş
- Malatya'da 27 canın hesabı soruldu: Müteahhit ve sorumlulara 13 yıl 9 ay ceza verildi
Malatya'da 27 canın hesabı soruldu: Müteahhit ve sorumlulara 13 yıl 9 ay ceza verildi
Malatya'da 6 Şubat 2023 depremlerinde yıkılan ve 27 kişinin hayatını kaybettiği Ergün Apartmanı'na ilişkin davada 7 sanığa hapis cezası verilirken, 3 sanığın hükümle birlikte tutuklanmasına karar verildi.
Malatya’da 6 Şubat 2023 depremlerinde yıkılan ve 27 kişinin yaşamını yitirdiği, 21 kişinin de yaralı kurtulduğu Ergün Apartmanı’na ilişkin davada karar çıktı. Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi, yıkıma ilişkin sorumlulukları bulunan 7 sanığı hapis cezasına çarptırırken, 3 sanığın hükümle birlikte tutuklanmasına karar verdi.
Davada Cezalar Netleşti
Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, Statik Proje Müellifi B.Ö., Fenni Mesul B.B. ve Müteahhit İ.G., "bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 13 yıl 9’ar ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, bu üç sanık hakkında hükümle birlikte tutuklama ve yakalama kararı çıkardı. Duruşma salonunda hazır bulunan B.B., gözaltına alınarak cezaevine gönderildi. Davanın diğer sanıklarından Y.E.’ye 11 yıl 9 ay 20 gün, belediye personeli olarak dosyada yer alan D.Ö., B.S. ve A.Ö.’ye ise 8’er yıl 10’ar ay 20’şer gün hapis cezası verildi. Mahkeme başkanının bu sanıkların tutuklanmasına yönelik muhalefet şerhine karşın, heyetin diğer iki üyesinin oy çokluğuyla sanıklar hakkında adli kontrol kararı verildi.
Dava kapsamında yargılanan mimar H.A. ile sanıklar B.A. ve M.G. ise delil yetersizliği ve kusur durumları göz önüne alınarak beraat etti.
Bakmadan Geçme