Malatya'da 2+1 Konutlar 3+1'e Dönüşecek

Malatya'da rezerv alanlarında yapılan 2+1 konutlardan şikayetçi olan vatandaşların sesini duyan Başkan Sami Er, konutların 3+1'e dönüştürülmesi için çalışma başlattıklarını duyurdu.

Malatya'da 2+1 Konutlar 3+1'e Dönüşecek

Malatya'da rezerv alanlarında inşa edilen 2+1 konutlar, vatandaşlardan gelen yoğun tepkiler üzerine gündeme oturdu. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, vatandaşların bu konudaki taleplerini dikkate alarak, konutların 3+1'e dönüştürülmesi için harekete geçtiklerini açıkladı.

Malatya'da 2+1 Konutlar 3+1'e Dönüşecek

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mart ayı birinci birleşiminde konuşan Başkan Er, hemşehrilerinin konutlarla ilgili şikayetlerini yakından takip ettiklerini belirterek, "Bazı rezerv alanlarında 2+1 konut çalışmaları var ve vatandaşlarımız bundan şikayetçiler. Bunların 3+1'e nasıl dönüştürebiliriz, kısmen nasıl yapabiliriz, çarşı projesinde bazı cephe değişiklikleri yapmaya çalışıyoruz. Yeni yapılan projeler biraz daha düzenli ama önce yapılanlara mümkün mertebe bir rötuş yapılacak. Malatya'yı estetik açıdan güzel bir şeyler ortaya çıksın istiyoruz" dedi.

Malatya'da 2+1 Konutlar 3+1'e Dönüşecek

Yeni Rezerv Alanı Açılmayacak

Başkan Er, ayrıca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yeni rezerv alanı açmak istemediğini, mevcut ihalelerin bir an önce tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi. Başkan, "Bizim yaklaşık 80 bin hak sahibi olmasına rağmen 95 bin konut, dükkan ve bağımsız bölümün ihalesi yapılmış durumda. İnşaatlar da görüyorsunuz. Çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Haziran'dan itibaren önemli miktarda konutlar teslim edilerek yıl sonuna kadar büyük oranda Malatya'nın konutları teslim edilecek" ifadelerini kullandı.