Malatya'da 120 TL'ye satılan kayısı, ihraçta 300 TL

Kuru Meyve Çalıştayı'nda konuşan TİM Yönetim Kurulu Üyesi Birol Celep, kayısı ile incirin Türkiye'nin prestij ürünleri arasında olduğunu vurgulayarak, kayısı fiyatının ihracatta 9 ila 10 dolar seviyesinde olduğunu açıkladı.

Malatya'da 120 TL'ye satılan kayısı, ihraçta 300 TL
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk kuru meyve sektörü, üretim ve ihracatında dünya lideri olduğu geleneksel ihraç ürünleri çekirdeksiz kuru üzüm, kuru incir ve kuru kayısı ihracatının sürdürülebilir bir şekilde arttırılması için Tarım Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Oda ve Borsalar, Araştırma Enstitüleri, İl Tarım ve Orman Müdürlükleri temsilcilerinden 120’den fazla katılımcının yoğun katılımı ile "Kuru Meyve Çalıştayı"nda bir araya geldi. Kuru meyve sektörü 2024 ihracat hedefleri için stratejilerini belirledi.

Malatya'da 120 TL'ye satılan kayısı, ihraçta 10 dolar

Malatya ekonomisinin can damarı konumunda olan kuru kayısı fiyatı Malatya Şire Pazarı’nda 120 ila  üreticiden arasında satılıyor. TİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Birol Celep, Kuru Meyve Çalıştayı"nda yaptığı açıklamada; kuru kayısı ile incirin fiyatının 9 ila 10 dolar seviyesinde olduğunu açıkladı.