Malatya'da 107 günde 3 bin üye yararlandı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın üyelerin aidat borçlarını kolaylaştırmak amacıyla başlattığı yapılandırma uygulamasından 107 günde yaklaşık 3 bin üye yararlandı.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclisi tarafından üyelerin biriken aidat borçlarının daha kolay ödenebilmesi amacıyla başlatılan yapılandırma uygulaması üyelerden yoğun ilgi görüyor.

4 Mayıs 2026 tarihinde başlayan uygulamadan, bugüne kadar geçen 107 günlük süreçte yaklaşık 3 bin üye yararlandı. Yapılandırma kapsamında üyelerin aidat borçlarına ilişkin gecikme faizleri tamamen silinirken, kalan borçların 3 eşit taksitte ödenmesine imkan sağlandı.

Üyelerden gelen olumlu geri dönüşler, uygulamanın işletmelerin biriken aidat yükünü hafifletmesi açısından önemli bir karşılık bulduğunu ortaya koydu.

6 Şubat depreminde hayatını kaybeden üyelerin borçları silindi

Yapılandırma uygulamasının dikkat çeken başlıklarından biri de 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden Oda üyelerine yönelik düzenleme oldu.

Bu kapsamda depremde hayatını kaybeden 19 Oda üyesinin aidat borçlarının tamamı silindi.

Bunun yanı sıra işyerini kapatarak Maliye nezdindeki vergi mükellefiyetini sonlandıran üyelerin de Odaya olan tüm borçları silinerek önemli bir kolaylık sağlandı.

“Üyelerimizin yükünü hafifletmek istedik”

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, yapılandırma uygulamasının üyelerden gelen talepler doğrultusunda hayata geçirildiğini söyledi.

Uygulamanın başlatılabilmesi için hukuki ve idari açıdan uzun bir süreç yürütüldüğünü belirten Sadıkoğlu, üyelerin aidat yükünü mümkün olduğunca hafifletmek istediklerini ifade etti.

Sadıkoğlu, “Biz öncelikle üyelerimizin üzerindeki aidat yükünü tamamen kaldırmak ve biriken tüm aidatları silmek istedik. Ancak bunun için bağlı bulunduğumuz TOBB ve Bakanlık tarafından Odamıza böyle bir yetki verilmedi. Bunun üzerine en azından üyelerimizin üzerindeki gecikme faizi yükünü ortadan kaldıralım istedik” dedi.

Gerekli izinlerin alınmasının ardından Meclis toplantısında karar aldıklarını belirten Sadıkoğlu, üyelerin gecikme faizleri silinerek borçlarını 3 eşit taksitte ödeme imkanına kavuştuğunu söyledi.

“Üyelerimizin memnuniyeti bizim için önceliklidir”

Yaklaşık 3 bin üyenin yapılandırmadan yararlanmasının uygulamanın önemli bir karşılık bulduğunu gösterdiğini ifade eden Sadıkoğlu, üyelerden olumlu geri dönüşler aldıklarını belirtti.

Sadıkoğlu, “Üyelerimizin yapılandırma imkanından memnun olduklarını görmek bizim için önemli. Çünkü biz Odamızı sadece belge veren, aidat tahsil eden bir kurum olarak görmüyoruz. Üyelerimizin zor zamanlarında onların yükünü hafifletmek, taleplerine çözüm üretmek ve yanlarında olduğumuzu hissettirmek bizim temel görevlerimizden biridir. Üyelerimizin memnuniyeti bizim için her zaman önceliklidir” diye konuştu.

Son başvuru tarihi 30 Eylül

Malatya TSO’nun sunduğu yapılandırma imkanından henüz yararlanmayan üyeler için başvurular devam ediyor.

Yapılandırmadan faydalanmak isteyen üyelerin 30 Eylül 2026 Çarşamba günü mesai bitimine kadar başvuruda bulunabileceği bildirildi.

Başkan Sadıkoğlu, uygulamanın üyeler açısından önemli bir fırsat olduğunu belirterek, “Amacımız üyelerimizin işlerini kolaylaştırmak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üyelerimizin ihtiyaçlarını ve taleplerini dikkate alarak çözüm üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Malatya Net Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme