Malatya'da 1 Aralık'ta Zamlanıyor… İtiraz Edenin Borçları Siliniyor…
Milyonlarca insanı ilgilendiren GSS primlerine yönelik yeni gelişmelerin olduğu belirtiliyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karataş, 81 dahil Malatya'da da 1 Aralık 2025'te GSS borçlarına ilişkin büyük bir zam yapılacağına dikkat çekti.
YENİ YAPILANDIRMA KAPIDA OLABİLİR
Karakaş, biriken GSS borçlarının büyük kısmının gecikme zammı ve cezalardan oluştuğunu belirtiyor ve geçmiş yıllarda yapılandırmayı fark edenlerin yalnızca ana primi ödeyerek borçtan kurtulduğunu hatırlatıyor.
SGK uzmanına göre yakın gelecekte yeni bir prim yapılandırması çıkması muhtemel. Bu nedenle vatandaşlara çağrısı net:
“BU KEZ FIRSATI KAÇIRMAYIN”
Karakaş’ın son uyarısı ise herkes için hayati:
“GSS primleri 1560 TL’ye yükseldi. Borç birikirse gecikme zammı ve cezasıyla kâbusa döner. Çalışmayanlar ve SGK güvencesi olmayanlar e-Devlet’ten durumlarını düzenli kontrol etmeli” dedi.
Bakmadan Geçme