- Haberler
- Video Haber
- Malatya çarşısının teslim tarihi belli oldu
Malatya çarşısının teslim tarihi belli oldu
6 Şubat depremlerinin ardından hızla ayağa kalkan Malatya'da, şehir merkezinin kalbi sayılan projelerde sona yaklaşıldı. AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, ticaretin ve sosyal hayatın merkezi olan Saray, Çarşı ve Niyazi Mısri bölgelerindeki inşaatların Haziran ayı itibarıyla tamamlanarak hizmete açılacağını müjdeledi.
Yer Altı Kapalı Otopark Sistemiyle İnşa Edildi
Saray bölgesindeki projenin şehir merkezindeki ihtiyaçlara göre planlandığını belirten Babacan, “Şehir merkezindeki tüm ihtiyaçları karşılamak üzerine dükkan, ofis ve konut yapılmış karma bir proje. Deprem öncesi tek caddeye bakan ada şimdi 5 yeni caddeden oluşturuldu. Yer altı kapalı otoparklı şekilde yapıldı. Konutların tamamının kurası çekildi, dükkan ve ofislerin kuraları çok yakın zamanda çekilecek” ifadelerini kullandı.
En son geçen yaz teslim edilecekti ama bir türlü bitmedi bu çarşı
İnönü caddesi üzerinde rezerv alan hala ihalesi yapılmadı üç beş bina süreci tıkadığını anlaşmazlarsa kamulaştırma yoluna gideceğiz dediniz dördüncü yılın içindeyiz evleri ve iş yerleri olan yüzlerce vatandaş mağduruz daha ne kadar bekleyeceğiz.
Bakmadan Geçme