Malatya birinciliği kaptırmadı! Elazığlılar daha dikkatli...

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı, Türkiye genelinde 2023 yılında meydana gelen trafik kazaları istatistiklerini paylaştı. Buna göre, Malatya'da bir yılda 2 bin 179 kaza meydana geldi. Elazığ'da ise, bin 319 kaza meydana geldiği kaydedildi. Buna göre Elazığlıların daha dikkatli olduğu görülmektedir.

Malatya birinciliği kaptırmadı! Elazığlılar daha dikkatli...

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı, Türkiye genelinde 2023 yılında meydana gelen trafik kazaları istatistiklerini paylaştı. Buna göre, Malatya'da bir yılda 2 bin 179 kaza meydana geldi. Bu kazalarda 41 kişi hayatını kaybetti, 3 bin 668 kişi yaralandı. Bölge genelinde yaşanan trafik kazalarına baktığımızda ise Malatya, birçok ili geride bıraktı. 

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı, 2023 yılında Türkiye genelinde meydana gelen trafik kazaları istatistiklerini paylaştı.

İstatistiklere göre, Malatya’da Aralık ayında 169 trafik kazası meydana geldi. Kentte meydana gelen 169 kazada 259 kişi yaralanırken, 2 kişi de hayatını kaybetti. Kazaların neredeyse tamamında maddi hasar görüldü. 2023 yılında ise Malatya’da, 2 bin 179 kaza meydana geldi. Bu kazalarda; 41 kişi hayatını kaybederken 3 bin 668 kişi de yaralandı.

Bölge geneline baktığımızda Malatya, trafik kazalarında bölge birinciliğini yine kaptırmadı. Elazığ’da 2023 yılında bin 319, Adıyaman’da bin 627, Erzurum’da bin 383, Van’da bin 691, Bingöl’de ise 703 kaza meydana geldi. Trafik kazalarında en sık görülen sürücü hataları ise şöyle sıralandı: “Araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak, kavşak, geçit ve kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kuralına uymamak, arkadan çarpma, dönüş kurallarına uymamak, kırmızı ışık veya görevlinin dur işaretinde durmamak, taşıt giremez trafik işareti bulunan yerlere girmek, yaya ve okul geçitlerinde yavaşlamamak, yayalara geçiş hakkı vermemek, alkollü olarak araç kullanmak, aşırı hızla araç kullanmak, geçme yasağı olan yerlerden geçmek ve hatalı şekilde veya yasak olan yerlere park etmek.”