Malatya Bingöl 'Kardeş Şehir' oldu

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisinin Nisan Ayı II. Birleşimi Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında geçekleştirildi. Toplantıda, Bingöl, Elazığ ili Kovancılar belediyeleri ile Malatya Büyükşehir Belediyesi karşılıklı iş birliği yapılmasına, ekonomik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda karşılıklı projeler geliştirmek amacıyla 'Kardeş Şehir' olarak kabul edildi. 

Malatya Bingöl 'Kardeş Şehir' oldu

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Nisan ayı toplantısının ikinci oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlığında Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirdi. Mazeret dilekçelerinin okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri arasında bulunan imar ağırlıklı bazı maddeler oylanarak karara bağlandı. Toplantıda, kardeş şehir ilişkisi kurulması görüşülerek karar bağlandı.
Gündem maddelerine geçmeden önce Meclis’te konuşma yapan Başkan Gürkan, “Dün Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle Malatya’mıza inşa edilecek olan kalıcı konutların ve köy konutlarının temelleri atıldı. Atılan temellerin Malatya’mıza ve Malatyalı vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Sağ olsunlar bakanlarımızda teşrif etmişlerdi. Bakanlarımız şehrimize yapılan yatırımları ve bizlerden yakinen bilgi almaları noktasında önemli bir ortam oluştu. Bu anlamda bütün Malatyalı hemşerilerimize sonsuz teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum” dedi. 
Malatya ili Şifa Mahallesi 580 da 519 ve 540 nolu parseller arasında kalan kamusal alanın geçici iş yerleri olarak kullanılması hakkındaki Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının teklifi Meclis’ten oybirliğiyle kabul edildi. Buna göre söz konusu alanın (Malatya Büyükşehir Belediyesi yanı) 2 yıl boyunca geçici iş yerleri olarak kullanılması hususu Büyükşehir Meclisi tarafından karara bağlandı.
Gündemde yer alan Kardeş şehir ilişki kurulması hakkındaki Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının teklifi oy birliğiyle Meclis’ten geçti. Alınan karara göre Bingöl, Elazığ ili Kovancılar belediyeleri ile Malatya Büyükşehir Belediyesi karşılıklı iş birliği yapılmasına, ekonomik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda karşılıklı projeler geliştirmek amacıyla ‘Kardeş Şehir’ olarak kabul edildi. 
 Malatya Büyükşehir Belediyesinin Genel Sekreter Yardımcısı kadrosuna yapılan atama Meclis’in bilgisine sunuldu. Karar oy birliğiyle Meclisten geçti. Alınan karara göre Genel Sekreter Yardımcısı kadrosuna Mehmet Türkmen atandı. 
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı III. Birleşimi 17 Nisan 2023 Pazartesi günü saat 14.00’de yapılmasına karar verildi.