Malatya beyaza büründü: Ulaşım aksadı

Malatya'da dün akşam saatlerinde başlayan gece yarısı etkisini artıran yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

Kentte, dün akşam başlayan ve gece etkisini artıran yoğun kar yağışı, şehirlerarası yolları ulaşıma kapatırken, kent içi ve otogar seferlerinde de aksaklıklara yol açtı. 

Kar yağışı nedeniyle Malatya'yı çevre illere bağlayan kritik güzergahlarda aksamalar meydana geldi.  Yoğun kar yağışı nedeniyle Malatya-Adıyaman, Malatya-Sivas ve Malatya-Ankara kara yollarında ulaşım kontrollü olarak sağlanırken, ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmiyor. Kentte Pütürge-Doğanyol güzergahının bir bölümünün ulaşıma kapatıldığı öğrenilirken, kar yağışının etkisini sürdürdüğü Malatya Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde (MAŞTİ) yolcu otobüslerinin çıkışlarının da kontrollü şekilde gerçekleştirildiği öğrenildi.

Yetkililer, kar yağışının bir süre daha etkili olmasının beklendiğini belirterek vatandaşlardan zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını ve yapılacak resmi duyuruları takip etmelerini istedi.

Malatya Net Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme