Malatya AK Parti'yi seçecek      

AK Parti MKYK Üyesi, Eski Kültür Bakanı Mahir Ünal, 27'nci dönem Malatya Milletvekili Öznur Çalık, ile birlikte gazetecileri ziyaret  etti. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Ünal, 'Biz biliyoruz ki Malatya'da kardeşlerimiz, Cumhur  İttifakı ve AK Partili adayları seçecek' dedi.

Malatya AK Parti'yi seçecek      

AK Parti MKYK Üyesi Mahir Ünal, 6 Şubat depremlerinde büyük yıkımların yaşandığı Malatya'da konteynerlerde çalışan basın mensuplarını ziyaret etti. Yerel seçimlerde partisinin Malatya için, şehircilik konusunda deneyimli, Emlak Konut'ta ve TOKİ'de üst düzey görevlerde çalışmış Sami Er'i büyükşehir belediye başkanı adayı olarak gösterildiğini kaydeden Ünal, "Biz biliyoruz ki Malatya'mızda da kardeşlerimiz, Cumhur  İttifakı ve AK Partili adayları seçecek" şeklinde konuştu.

Sami Er şehircilikte deneyimli

Kahramanmaraş'ta depremi yaşadığına değinen Ünal, "Aslında aynı dönemde aynı sorunları yaşadık. Bu süreç içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımız deprem bölgeleriyle bizzat çok yakından ilgilendi. Hem Malatya'yla, hem Kahramanmaraş'la, hem Adıyaman'la, hem Hatay'la kısaca depremden etkilenen tüm bölgelerde Sayın Cumhurbaşkanımız yakından ilgileniyor. Ve şimdi bu seçimde aslında depremden etkilenen bölgelerimizin bundan sonraki süreciyle ilgili  çok kritik bir aslında dönemeci oluşturuyor. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanımız Malatya’mıza özellikle şehircilik konusunda son derece deneyimli TOKİ'de emlak konut üst düzey görevlerde çalışmış ve şehirciliği ve şehirleri kurmayı, inşa etmeyi ve yeniden ayağa kaldırmayı son derece iyi bilen bir profesyoneli Malatya’mıza aday olarak gösterdi. Ve bizler de sahada hem vatandaşımızla birlikte hem de burada destek turlarını beraberce yürütüyoruz" açıklamalarını kullandı.Malatya AK Parti'yi seçecek      

CHP belediyesi yoktu

Depremde yürüttükleri çalışmalara değinen Ünal, "Mesela Hatay'da, değerli Arkadaşlar Hatay'ı ayağa kaldıran kimdi? Hatay'ı ayağa kaldıran Konya Büyükşehir Belediyesi oradaydı. Sağ olsun Uğur Başkan oradaydı. Yine Kocaeli Belediyemiz oradaydı. Buradan Tahir Başkan'a çok teşekkürlerimizi sunuyoruz. Vali Oradaydı. Ama CHP Belediyesi ortada yoktu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ortada yoktu. Ankara Büyükşehir Belediyesi ortada yoktu. Yani biz bütün  şehirlerimizin deprem sürecinde   Hükümetimiz, milletimiz ve yerel yönetimler adeta kenetlendi. O dönemde hatırlayın, yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcımız Mehmet Özhaseki Bey, şu anda Çevre Şehircilik Bakanımız olan Mehmet Özhaseki Bey, AK Partili bütün belediye deprem bölgesindeki belediyelerle eşleştirdi. Ve bu eşleştirmeyi yaparken de şu belediyeden, bu belediyeden diye ayrım yapmadı" ifadelerini kullandı.

8 bin konut teslim edildi

Bakanların deprem sürecinde Malatya'da olduğunu hatırlatan Ünal, "Yine Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Bey buradaydı. Keza  Kahramanmaraş'ta  Süleyman Soylu bakanımız vardı. Murat Kurum bakanımız vardı. Hem bakanlarımızla, hem belediyelerimizle, hem hükümetimizle bu asrın felaketinin altından kalkmak için asrın yardımlaşmasını oluşturduk. Ve buna da Sayın Cumhurbaşkanımız önderlik etti, liderlik etti. Şimdi bu seçimlerde biz  şehirlerimizi ayağa kaldıracak ve şehirlerimizde bu geçtiğimiz bir yıl içerisinde yapılan Hizmetleri daha da ileri taşıyacak yerel yönetimler başkanlarımızı seçeceğiz. Bakın sadece Malatya'da bir yıl içerisinde 8 bin  kalıcı konut teslim edildi. İnşallah önümüzdeki süreçte kalanları da tamamlayıp teslim edeceğiz" şeklinde konuştu.

Malatyalılar AK Partili adayları seçecek

AK Parti olarak milletin dertleriyle dertlendiklerini vurgulayan Ünal, "İstanbul'da   para makinelerinde sayılan desteleri görüyorsunuz. Yapılan hesapları görüyorsunuz. Unutulan vaatleri görüyorsunuz. Yani 2019’daki vaatleri sorulduğunda hatırlamıyorum diyen bir belediye başkanını görüyorsunuz. Yani Sayın Cumhurbaşkanımıza 30 önce ikram ettiği köfteyi hatırlayan ama 5 önceki vaatlerini hatırlamayan bir belediye başkanı görüyorsunuz. Biz milletimizin yanındayız. Bizim gecemiz, gündüzümüz, işimiz, gücümüz milletimiz. O yüzden biz biliyoruz ki Malatya'mızda da hemşerilerimiz, kardeşlerimiz, vatandaşlarımız   Cumhur İttifakı ve AK Partili adayları seçecek. Ve inşallah Cumhur İttifakı'yla güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Bugün burada geldik ve sizlerin   sorunlarını da dinledik. Notlarımızı aldık. Sorumluluklarımızı, görevlerimizi üstlendik. İnşallah en kısa sürede yerine getireceğiz” dedi.