Madalyayla döndüler

12-13 Haziran tarihlerinde Isparta'da düzenlenen Spor Tırmanış Türkiye Şampiyonası Küçükler C-D-E Lider Boulder Speed şampiyonasında Malatya Gençlik ve Spor Kulübü iki madalya ile döndü. E kategorisinde yarışan Aras Soyman ile C kategorisinde yarışan Zeynep Cumurcu Türkiye birincisi olurken, C kategorisinde yarışan Ekin Keçeçi ise beşincilik elde etti.

Madalyayla döndüler

Malatya Gençlik Spor Kulübü, 12-13 Haziran tarihlerinde Isparta'da düzenlenen Spor Tırmanış Türkiye Şampiyonası Küçükler C-D-E Boulder kategorisinde madalya ile döndüler. Malatya Net Haber Gazetesi olarak, İnönü Üniversitesi BESYO Spor Salonunda antrenör Leyla Karadağ, eşliğinde antrenmanlarını sürdüren Malatya Gençlik Spor Kulübü antrenmanını ziyaret ederek, Spor Tırmanışı, antrenmanlar ve şampiyonalarla ilgili konuştuk. 

Desteğe ihtiyacımız var

2013 yılından beri Spor Tırmanışıyla ilgilendiğini söyleyen antrenör Leyla Karadağ, Spor Tırmanışını üniversitedeki hocalarının sayesinde öğrendiğini söyledi. Sporculardan büyük başarı elde ettiklerini anlatan Karadağ, "Şuan olimpik takımda sporcularımız var. Malatya'dan 2015 yılında milli takıma 8 sporcu gitti. Türkiye ve Balkan şampiyonlarında dereceler elde ettik.  Geçen hafta Spor Tırmanış Türkiye Şampiyonasında, C, D, E Boulder kategorilerinde yarıştık. Aras Soyma, Spor Tırmanış Küçük E Kategorisi Türkiye 1'incisi oldu. İl yarışmasında birinci oldu. Zeynep Cumurcu Spor Tırmanış Küçük C Kategorisinde Türkiye 1'incisi oldu. Ekin Keçeci,  5'lik elde etti.  Malatya için büyük bir gururdu. Sporun altyapısı ne kadar gelişirse o kadar etki alabiliyoruz. Antrenmanlarımıza İnönü Üniversitesinde devam ediyoruz.  Kulübümüz gençlik spor adına destek alamıyoruz. Diğer branşlarda destek varken, biz şampiyonlara giderken, yol harcıhayı bile alamıyoruz, diğer branşların hepsi alıyor. Bizim desteğe ihtiyacımız var.  Okul sporlarına girdikten sonra Spor Tırmanışı tanınmaya başlandı. Ama antrenman sahası merkezde yok mecburen üniversiteye geliyoruz, bu durumda bizim için zor oluyor. Gençlik Spor Merkezinde salon olsa çocuklar rahat gidip gelebilecekler. Biz bir duvar yapılması istiyoruz. Bir zararı yok. Sporcularımızın en büyük destekçileri aileleri. Biz herkesin destek olmasını istiyoruz. Çok büyük destek beklemiyoruz zaten. Çocukları gelip burada tebrik etmeleri bile onları o kadar onure ve mutlu ediyor" dedi.

Daha çok çalışmam gerekiyor

Isparta'daki şampiyonada madalya ile döne Aras Soyman ise, "Yaklaşık 3 yıldır bu sporu yapıyorum. İlk şampiyonamda birinci oldum. Derecelerimi artırmak istiyorum. Ailem bana çok destek oluyor.  Hocalarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu. Aynı şampiyonada kendi kategorisinde birinci olan Zeynep Cumurcu da, 4 yıldır Spor Tırmanışı yaptığını belirterek, "Spora severek ediyorum. Daha çok çalışarak, önce milli takıma sonra da yurt dışına gitmek istiyorum. Bunun için daha çok çalışmam gerektiğini biliyorum. Hocalarım çalışmalarda elinden geleni yapıyorlar, ailem her zaman benim destekçim oldum. İnşallah bundan sonraki şampiyonalarda da Malatya'yı en iyi şekilde temsil edeceğim" dedi. Isparta'dan beşincilikle dönen Ekin Keçeçi de, Spor Tırmanışına ani bir şekilde başladığını kaydederek, "Öncesinde jimnastik sporuyla uğraştığım için bu sporu yaparken zorlanmadım.  Isparta'daki yarışmada beşinci oldum. Bundan sonraki yarışmalarda daha iyi dereceler elde etmek için çalışıyorum" şeklinde konuştu. 

Çocuklarımızın başarısı bizi mutlu etmeli

Aras Soyman'ın annesi Elçin Soyman, Aras'ın spora yatkın bir çocuk olduğunu söyleyerek, "Öğretmenlerin yönlendirmesiyle devam ediyor. Baya güçlendi.  Çocuklarımızın başarısı bizi mutlu etmeli. Spor hayatımızda olmalı diye düşünüyorum.  Aile olarak düzenli besleniyoruz. Sporla birlikte hayatı çok düzenli.  Aras yarışmaya gidince başarının tadına vardı. Çocuğun akademik başarısı kadar sosyal başarısı da önemli. Aras, arkadaşlarında örnek oluyor" dedi. 

Spor çocuğun hayatında olmalı

İki çocuğunun Spor Tırmanışı yaptığını ifade eden Sema Kanat ise, Elif ve Murat 5 yaşında başladılar bu spora. Öncesinde Jimnastik yapıyorlardı.  Tırmanışa heveslendiler.  Malatya'da tırmanışın ne olduğunu bilmeyen aileler var.  Videolarını çekip gösteriyoruz.  Bizim sıkıntımız. Çalışma alanının sadece üniversitede olması. Keşke şehrin diğer ucunda da olsa.  Buraya kadar gelmek sorun. Gönül ister merkezde de bir yer olsun. Yapmak isteyen çocuk sayısı fazla. Etkilenen çocuklar var. Çocuklarımız antrenmanlara hevesli çalışıyor. İnşallah güzel başarılar elde edecekler, bizde onlarla gurur duyacağız. Eskiden çocuklar sokaklarda büyürdü. Yetenekleri keşfedilirdi.  Her biri bir yeteneğe sahipti. Ama şimdiki çocuklar ya bilgisayar başında ya da fast food yiyor.  Ne oluyor, yeni nesil hep obez. Biz sporla bunu aşabiliriz. Spor çocuğun hayatında olmalı. Bunun için spor kompleksi artırılmalı, devlet destekli olması çok önemli" açıklamasında bulundu. Haber-Foto: Nevzat Kanar-Abdullah Ergün

Madalyayla döndüler
Madalyayla döndüler
Madalyayla döndüler
Madalyayla döndüler
Madalyayla döndüler
Madalyayla döndüler