MABESEM'de Sanat Dolu Zamanlar: Hobi ve Eğitim Bir Arada!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi (MABESEM), hobi ve sanatı bir araya getirerek vatandaşlara keyifli zamanlar sunmaya devam ediyor. Seramikten kil şekillendirmeye, gençten yaşlıya herkesin ilgi gösterdiği kurslar, sanatseverlere yeni yetenekler kazandırıyor.

MABESEM'de Sanat Dolu Zamanlar: Hobi ve Eğitim Bir Arada!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi (MABESEM), hobi ve sanatı bir araya getirerek vatandaşlara keyifli zamanlar sunuyor. MABESEM'in sunduğu kurslara, 7'den 70'e kadar her yaş grubundan vatandaş yoğun ilgi gösteriyor.

Ücretsiz ve kaliteli hizmet sunan MABESEM, sanatseverlerin ve hobi edinmek isteyenlerin uğrak noktası haline geldi. El becerilerini geliştirmek isteyen kursiyerler, MABESEM'deki kurslarda hem kaliteli zaman geçiriyorlar hem de sanatın inceliklerini öğrenme fırsatı buluyorlar.

MABESEM'de Sanat Dolu Zamanlar: Hobi ve Eğitim Bir Arada!

MABESEM'de faaliyet gösteren Seramik Kursu'na katılan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. Sınıf öğrencileri, burada keyifli anlar yaşadılar. Seramik Öğreticisi Berna Uğur, kursun terapi niteliği taşıdığını ve kilin stresi azalttığını belirtti. Öğrenciler, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'e teşekkürlerini sundular.

MABESEM'deki kurslara geniş bir katılım olduğunu belirten Uğur, kursiyerlerin ürettikleri eserlerin belli dönemlerde sergilendiğini ve bu durumun kursiyerlerin motivasyonunu artırdığını ifade etti. Kurslara olan ilgiden memnuniyet duyduklarını belirten Uğur, belediye başkanı Sami Er'e teşekkür etti.

MABESEM'in çocuklar için düzenlediği Kil Şekillendirme Kursu ise minik ellerin hayal dünyasını sanata dönüştürüyor. Kursa katılan çocuklar, el becerilerini geliştirirken keyifli vakit geçiriyorlar. Sanat Etkinlikleri Şube Müdürü Ömer Kaçmaz, MABESEM'in ücretsiz hizmet verdiğini ve tüm çocukları kurslara beklediklerini belirtti.

MABESEM'de Sanat Dolu Zamanlar: Hobi ve Eğitim Bir Arada!

MABESEM'de Kil Şekillendirme Kursu'nda öğretmenlik yapan Tuba Altunöz de kursun çocukların el, kas ve motor becerilerini geliştirmesine yardımcı olduğunu söyledi. Altunöz, kursun çocuklar için odaklanma ve yaratıcılık geliştirme açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi, hobi ve sanatı bir araya getirerek vatandaşlara keyifli ve eğitici bir ortam sunmaya devam ediyor.