LÖSEV'den, farkındalık yürüyüşü

02-08 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından 'Maskemi takarım, farkındalık yaratırım' sloganıyla farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
LÖSEV'den, farkındalık yürüyüşü

LÖSEV, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftasında, löseminin önlenebilen ve tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu anlatabilmek için maskeli yürüyüş düzenlendi. Emekliler parkında başlayan yürüyüş Kernek parkında sona erdi. Yürüyüşe, AK Parti Malatya Milletvekili MKYK üyesi Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın yanı sıra LÖSEV yetkilileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

'Maskemi takarım farkındalık yaratırım'

Yürüyüş öncesi açıklamalarda bulunan LÖSEV İl Temsilcisi Sevim Balal, farkındalık oluşturmak için 2-8  Kasım arasının Lösemi haftası olarak kutlandığını anımsatarak, “Bir farkındalık oluşturmak için Malatya'da 'Maskemi takarım farkındalık yaratırım' yürüyüşüne hep birlikte gönül verdik. Yürüyüşe katılan herkese çok teşekkür ederim" dedi.

Sesimizi duyurmak istiyoruz

Kanseri yenen LÖSEV Malatya Gençlik Komitesi Başkanı Ahmet Selçuk Duymuş ise,  LÖSEV'in gönüllü ve  destekçileriyle birlikte büyük bir aile olduğunu ifade ederek,  “Bu büyük aile 21 yıl önce aynı amaç altında zor şartlar altında bir araya gelen bir avuç idealist kişi ile kurulmuş, bugün geldiği noktaya ulaşmıştır.  Lise 2-8 Kasım farkındalık etkinlikleri kapsamında herkesi Lösemili çocuklara destek olmaya davet ediyor, Türkiye'nin dört bir yanında farkındalık etkinlikleri ile sesimizi duyurmak istiyoruz. Bizler löseminin önlenebilir ve tedavi edilebilir olduğunu lösemili çocukların maskelerinin kendilerini korumak için taktıklarını, lösev'in çocuk ve yetişkin hastalara ayni, nakdi ve sosyal yardımlar verdiğini duyarlı Türk halkı ile paylaşıyor, daha bilinçli bir kamu için herkesi davet ediyorum. 2-8 Kasım lösemili çocuklar haftasının her yıl daha coşkulu ve hastanemizin tam Ruhsat ile taçlandırılacağı dileklerimizle" diye konuştu.

Lösemi sevgi ile sağlıklı aşılabilecek bir süreçtir

LÖSEV''in 22 yıl önce başlatmış olduğu çalışmanın bugün bütün Türkiye'de etkili bir şekilde devam ettiğini kaydeden AK Parti MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, "Bir sağlıkçı olarak Lösemi ile mücadelede ülkemizin milletimizin vermiş olduğu mücadeleyi hepimiz biliyoruz.  Sağlıkla ilgili verilen bu mücadelede Lösemi hastalığına yakalanmış evlatlarımız başta olmak üzere Türkiye'deki sağlık koşullarında tedavi edildiğini çok net ifade etmek isterim. Löseminin küçük çocuklarda görüldüğünde çok rahat tedavi edildiğini,  Benim de kendi yeğenim bir buçuk yaşında Lösemi teşhisi konulduğunda yaşadığımız tramvayı hepimiz çok net biliyoruz.  Ama o yeğenim şu anda 21 yaşında ve aslanlar gibi bir delikanlı.  Ben öncelikle geleceklerini ve umutlarını hiçbir şekilde lösemili evlatlarımızın ve lösemili vatandaşlarımızın kaybetmemesi gerektiğini ifade ediyorum.  Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak yapmış olduğunum sosyal güvenlikteki devrimle birlikte geçmiş dönemlerde, rehin kalınan hastaneleri ve alınamayan ilaçları bugün 0-18 yaşındaki bütün evlatlarımızın sosyal güvenlikle ilgili sağlıkla ilgili harcamalarının tamamını karşılıyoruz, tedavisini sonuna kadar yaptırıyoruz ve onları sağlıklarına kavuşuyorlar.  Maskeme değil gözlerime bak ifadesini çok önemli buluyorum. O gözlerde ben ışık, gelecek , sağlık görüyorum.  Lösemi bulaşıcı değildir, Lösemi sevgi ile sağlıklı aşılabilecek bir süreçtir" yorumunda bulundu.