Listeye tepki!

CHP'de 31 Mart seçimi için açıklanan meclis üyeleri aday listeleri neredeyse her gün yeni istifa haberlerine neden oluyor. CHP Malatya İl Sekreteri Ercan Kısacık'ın istifasının ardından Akçadağ ilçe başkanı Ali Aslan da istifa etti. İstifaların diğer ilçelerde de yaşanması bekleniliyor.

Listeye tepki!

İL SEKRETERİ İSTİFA ETTİ

Alınan bilgilere göre, CHP Malatya İl Sekreteri Ercan Kısacık'ın, meclis üyelerinin belirlenmesinde kendi fikrinin alınmamasına tepki için görevinden istifa etti. Kararını çevresiyle paylaştığı belirtilen Kısacık, il binasına gelmedi. Kısacık’ın istifasıyla sarsılan CHP Malatya il örgütüne de bir tepki de Akçadağ ilçe teşkilatından geldi. CHP Akçadağ İlçe Başkanı Ali Aslan, partisinin Akçadağ ilçe meclis üyeleri listesinin yanlış olduğunu öne sürerek istifa etti.

500 CHP’Lİ TEPKİ GÖSTERDİ

Aslan, “Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akçadağ İlçe örgütü olarak hazırlamış olduğumuz meclis aday listesini CHP Malatya il Teşkilatına sunduk. Ama il başkanlığı bizim listemizi dikkate almayarak kendi oluşturdukları listeyi YSK'ya teslim etmiştir. Yaşanan gelişmelerin ardından 500'e yakın partili duruma tepki gösterdi. Konuyu CHP Malatya il Başkanlığına ilettik ama dikkate alınmadı. Bende partililerin tepkilerine duyarsız kalmayarak görevimden istifa ettim” diye konuştu.