• Haberler
  • Ekonomi
  • Kuyumcular odasından yalanlama geldi: Malatya'da Darphane dışı üretim yoktur

Kuyumcular odasından yalanlama geldi: Malatya'da Darphane dışı üretim yoktur

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde gerçekleştirilen ve Malatya'nın da adının geçtiği 150 milyon liralık sahte altın operasyonunun ardından Malatya Kuyumcular Odası Başkanı Hanifi Yaylacı açıklamalarda bulundu. Yaylacı, kentte sahte ya da düşük ayarlı altın üretimi yapıldığına dair algıların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Haberin Özeti

  • Malatya Kuyumcular Odası Başkanı Hanifi Yaylacı, Kahramanmaraş merkezli 150 milyonluk sahte altın operasyonu sonrası kentte yasa dışı üretim olmadığını belirtti.
  • Yaylacı, Oda'nın kolluk kuvvetleri ve kamu kurumlarıyla koordineli çalıştığını, Malatya piyasasında darphane dışı ürünlere asla müsaade edilmediğini vurguladı.
  • Başkan Yaylacı, asılsız haberlere itibar edilmemesi gerektiğini belirterek, sektörün güvenilirliğini korumak için denetimlerin kararlılıkla süreceğini ekledi.

Kahramanmaraş merkezli yürütülen ve aralarında Malatya’nın da bulunduğu 10 ilde eş zamanlı düzenlenen dev sahte altın operasyonu, yerel ve ulusal basında geniş yankı buldu. Merdiven altı atölyelerde düşük ayarlı altın basılarak piyasaya sürüldüğü ve 150 milyon liralık vurgun yapıldığı iddiaları üzerine, Malatya Kuyumcular Odası Başkanı Hanifi Yaylacı kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yaptı.

Kuyumcular odasından yalanlama geldi: Malatya'da Darphane dışı üretim yoktur

Malatya'da kayıt dışı üretim kesinlikle yoktur

Başkan Hanifi Yaylacı, basında yer alan bazı haberlerin Malatya kuyumculuk sektöründe sanki bugün yasa dışı ürünler yaygınmış gibi bir algı oluşturduğuna dikkat çekerek bu iddiaları itimat edilmemesi gerektiğini belirtti. Yaylacı, “Son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan haberler nedeniyle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bu açıklamanın yapılması zaruri hale gelmiştir. Malatya Kuyumcular Odası olarak ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımız ile kolluk kuvvetlerimizle tam bir koordinasyon içerisinde çalışarak ilimizde darphane dışı ürünler, ayarı düşük altın, yasa dışı ikinci el altın ve benzeri kayıt dışı ürünlerin üretimi, kesinlik le yapılmamaktadır. Bu süreçte yapılan denetimler, bilgilendirmeler ve kuyumcu esnafımızın duyarlılığı sayesinde Malatya piyasasında bu tür ürünlerin dolaşımına kesinlikle müsaade edilmemiştir. Vatandaşlarımızın güvenle alışveriş yapabilmesi adına gerekli tüm tedbirler kararlılıkla uygulanmaktadır. Bazı haberlerde yer alan ifadelerin, sanki bugün Malatya piyasasında bu tür ürünlerin yaygın olduğu yönünde bir algı oluşturması gerçeği yansıtmamaktadır.  Öte yandan, Kahramanmaraş’ta yürütülen bir soruşturma kapsamında şüpheli durumun Malatya Kuyumcular Odası olarak gelişmeleri yakından takip etmekteyiz” dedi.

Kuyumcular odasından yalanlama geldi: Malatya'da Darphane dışı üretim yoktur

Asılsız haberlere itibar etmeyin

Sektörün güvenilirliğini korumak ve kayıt dışılıkla mücadele etmek adına adli ve idari kurumlarla ortak hareket etmeye devam edeceklerini belirten Yaylacı, “Bir kez daha ifade etmek isteriz ki; ilimizde kuyumculuk sektörüne yönelik denetimler, emniyet güçlerimiz ve ilgili kurumlarımızın koordinasyonuyla son derece sıkı bir şekilde sürdürülmektedir. Hukuka aykırı hiçbir faaliyete, hiçbir kişi ya da oluşuma müsamaha gösterilmeyecek; vatandaşlarımızın güvenini zedeleyebilecek her türlü girişime karşı gerekli işlemler kararlılıkla uygulanmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.
 

Malatya Net Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme