Kuralara riayet edelim

Normalleşmeyle yeniden açılan esnafları ziyaret eden Malatya Esnaf Sanatkarlar Odası (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, sadece esnaf ve sanatkarların kurallar uymasının yeterli olmadığını, siyasetçilerin ve toplumun da uyması gerektiğini belirterek, ' Birey olarak düşünürsek ailemizi koruruz. Ailemizi koruduğumuz zaman toplum korunmuş olur. Kurallara uyarsak çektiğimiz sıkıntıları kolay aşarız' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kuralara riayet edelim

MESOB Başkanı Şevket Keskin, beraberindeki oda başkanlarıyla merkezdeki esnafı ziyaret ederek, kuralara riayet edilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Keskin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın çalışanları ziyaret ederek hem günlerini kutladıklarını hem de sosyal mesafe, maske kurallarını hatırlatarak, kurallara uyup uymadıkları kontrol ettiklerini söyledi. Keskin, "Biliyorsunuz kadınlarımız bizim baş tacımızdır. Dinimizde de bu var. Hadisi şerifte, ‘Cennet annelerin ayağı altındadır’ deniliyor. Buna göre kadınlarımıza saygı duymamız lazım. Biliyorsunuz evlerde İçişleri Bakanlarımız. Evimizin direği kadınlarımızdır. Annemize, babamıza nasıl saygı duyuyorsak eşlerimize çocuklarımıza ve kadınlarımıza da saygı duymak zorundayız. Kadınlarımıza karşı el kaldıranın bir kere insanlıkla bir alakası yoktur. Vatandaşlıkla hiç alakası yoktur. Onun insanlığından şüphe ederim. Günümüzde de kadınlara ev kaldırılmaz. Kadın dövülmez. Kadınlar bizimle beraber eşittir. Hatta Ahilik kültüründe bakarsak ‘ Baciyan-ı Rum) diye dünyanın ilk kadın teşkilatı kurulmuştur. Ahilik kültüründe, Anadolu kadınları erkeklerle eşit olmuş, eşit şartlarda yarışmışlardır" diye konuştu.

Yollar hep maske dolu

Keskin, sadece esnaf ve sanatkâr kesiminin Covid-19 kurallarına uymasının yeterli olmadığını ifade ederek, "Birey olarak herkesin bunu düşünmesi lazım. Birey olarak düşünürsek ailemizi koruruz. Ailemizi koruduğumuz zaman toplum korunmuş olur. Bütün vatandaşlarımızdan işi gücü olmayanlar kalabalık ortamlara fazla çıkmasınlar. Gelsinler hava alsınlar. Herkes bunaldı doğrudur. İşi gücü olmayanların parklarda oturup ağız ağıza vermesine gerek yoktur. Özellikte cenazelerimizde, düğünlerimizde kalabalık ortamlar olmasın. Zaten iş yerlerimiz hijyenik bakımdan tedbirlerini almışlar. Örneğin berberlerimiz ilk defa gelen bir müşteri için tek kullanımlık malzemeler kullanıyor. Esnafımız kurallara uyuyor ama vatandaşımızın da mutlaka uyması gerektiğine inanıyorum. Vatandaşlarımız bu kurallara uyarsa bu işler biraz daha erken biter. Eğer kurallara vatandaş uymadığı takdirde, sadece esnaf uyarsa bu tamamen işyerlerinin kapanmasına kadar gider. 65 yaş üzerindekiler yine evden çıkamaz. 20 yaş altındaki insanlar evden çıkarmaz. Buradan bütün Malatya halkına sesleniyorum. Kurallara uyalım. Sosyal mesafeleri koruyalım. Hijyenik bakımdan maske takalım. Maske takanlara da bir çağrım var. Özellikle kullanılmış maskelerini rastgele yollara atmasınlar. Bunu rica ediyorum lütfen maskenizi çöp tenekesine atın. Çünkü yollar hep maske dolu. Bu konu sadece kurallara uymayla değil insanlığa da uymayan bir durumdur. İnsanlığın dışında olan bir şey. Lütfen maskenizi yollara atmayın, takmayı da unutmayın" şeklinde konuştu.