Kültürümüzü anlatan diziler artsın

Anadolu Selçuklu Ocakları Genel Başkanı Ayetullah Geçen, son zamanlarda TV kanallarında gösterilmeye başlanan Milli ve Manevi değeri olan, Türk ve İslam tarih ve kültürünü anlatan dizilerin artmasını istedi.

Kültürümüzü anlatan diziler artsın

Genel Başkan Ayetullah Geçen, yıllardır emperyal güçlerin TV dizileri ve sinema filmleri başta olmak üzere internet ve çeşitli yayın organları ile toplumumuzun milli ve manevi değerleri üzerine oyun oynandığını kaydederek bu yayınların kontrol altına alınması gerektiğini hatırlattı. Ailelere de seslenen Geçen, ebeveynlerin çocukları bu tür dizilerden uzak tutması konusunda uyaran Geçen, Malatya başta olmak üzere ülkedeki bütün STK’ların bu konuda eğitim çalışmaları yapmaları gerektiğini söyledi.

GELENEKLERE SAHİP ÇIKILMALI

Geçen, “Özellikle son günlerde ülkemizin ahlaki terörün pençesine düşme noktasında büyük gayretler gösteren emperyal güçler TV dizileri ve filmler aracılığıyla toplumun genetiği ile oynamaya çalışıyorlar. Maalesef müthiş bir dejenerasyon etkileşme ve yozlaştırma politikası ile ülkemizdeki aile yapısını bozmaya çalışan emperyal güçlerin maalesef nispeten başarılı olduklarını görüyoruz. Sivil cemiyetlerin bu anlamda özellikle halkın geleneklerine sahip çıkması gençlerin huzurlu mutlu bir şekilde yetişmesi anlamında gayret ve çalışma göstermeleri gerekmektedir. Bu yozlaşmanın temel sebeplerinden birisi de bizim tarihimizi bilmememiz tarihimize sahip çıkmayışımız anlamında ortaya çıkıyor. Biz Anadolu Selçuklu Ocakları olarak sosyal faaliyetler daha fazla kültürel faaliyetleri icra ettik ve bundan sonra da daha fazla icra etmeye devam edeceğiz” dedi.

SELÇUKLU KÜLTÜR EVİ AÇACAĞIZ

Başkan Ayetullah Geçen, okullarda verilen eğitimlerle birlikte ailelerin ve STK’ların da bu konuya önem vermeleri gerektiğini belirterek, “Ocaklarımız tarafından eğitim noktasında, ilkokuldan ortaokula, ortaokuldan liseye, liseden üniversiteye eğitim çalışmaları yapıyoruz yapmaya da devam ediyoruz. Bu anlamda gerek uyuşturucu ile mücadele olsun, gerek geleneklerimize, tarihimize, özümüze sahip çıkma anlamında yapmış olduğumuz çalışmalar ve bu çalışmaların da şu anda hamdolsun yavaş yavaş meyvesini almaya başladık. İleriki aşamalarda İnşallah bir Selçuklu Kültür Evi adı altında özellikle ortaokul talebelerine yönelik çalışmaları hayata geçireceğiz. Bu çalışmalarımız şu anda da güzel gidiyor toplumun her bireyinin, Vatanına milletine bayrağına devletine sahip çıkma çalışması yapması gerekiyor. Bilindiği gibi bir evlat anne babayı her zaman örnek alır. Anne baba sürekli akıllı telefonlarla, internetle, televizyonlarla meşgul olursa onu gören çocukta muhakkak onları örnek alıp böyle bir yaşam sürecek.  Anne babaların kitap okuması ve çocuklarına kitap okutması özellikle gerekmektedir. Bu anlamda da biz Selçuklu ocakları olarak daha fazla kültürel ve sosyal çalışmalar yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.