Kültür ve Turizm Bakanlığı devreye girdi! O mahalle koruma altına alındı

6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan Gündüzbey Mahallesi'nin koruma amaçlı imar planı yapma ve onaylama yetkisi, Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında alınan kararla Kültür ve Turizm Bakanlığına verildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı devreye girdi! O mahalle koruma altına alındı

6 Şubat 2023 tarihinde Malatya'da meydana gelen depremler, Yeşilyurt ilçesinde bulunan Gündüzbey Mahallesi'nde de önemli hasara yol açtı. Mahallede bulunan tarihi yapılar da depremden etkilendi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısının V. Birleşimi’nde alınan karala Kültür ve Turizm Bakanlığı'na Gündüzbey Mahallesi'ni koruma amaçlı imar planı yapma ve onaylama yetkisi verildi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nevzat Aslan Başkanlığı’nda gerçekleştirilen, Malatya Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısının V. Birleşimi’nde Malatya’nın Yeşilyurt İlçesi Gündüzbey Mahallesi 1/5000 Koruma Amaçlı İmar Planlarının yapma ve yaptırma için Kültür ve Turizm Bakanlığına yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.Bir sonraki Malatya Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı 14 Şubat  Çarşamba günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek.