KOSGEP ödemeleri bir ayda hesaplarda

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEP) tarafından Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesi kapsamında esnafa verilecek kredi desteği ödeme tarihi belli oldu. Detaylar haberimizde!

KOSGEP ödemeleri bir ayda hesaplarda

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KOSGEB tarafından 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen esnafa KOBİ'lerin iyileşmesi ve iş sürekliliğinin sağlanmasını amacıyla destek verilecek. KOSGEB eliyle uygulanan projenin finansmanı Dünya Bankası tarafından sağlanıyor. Peki kredi desteği kazananların ödemesi ne zaman gerçekleştirilecek. Sorunun cevabını sizler için derledik!
Projeden, depremin yıkıcı etkisinin ez fazla görüldüğü Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Nurdağı ve İslahiye’de hasar gören veya en az yüzde 30 gelir kaybına uğrayan işletmeler; Adana, Diyarbakır, Elazığ, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa ve Gaziantep’de ise (Nurdağı ve İslahiye ilçeleri hariç) hasar gören işletmeler faydalanacak.

Başvurular İnternetten

Şartları uyan işletmeler, hasar durumuna, bulunduğu il ve işletme ölçeğine göre 200-750 bin lira arasında destekten yararlanacak. Başvurular, www.kosgeb.gov.tr’den yapılacak. Destekten faydalanmak isteyen işletmelerden yalnızca, borç taahhütnamesi ve hasar durum belgesi talep edilecek.

Faiz Yok Teminat Yok

KOSGEB desteği, 36 ay süreyle uygulanacak. İlk 24 ayında KOBİ’ler ödeme yapmayacak. Sonraki 12 ayda ödemeler 3 taksit olarak gerçekleşecek. Tamamen faizsiz olan program, teminat da istenmeyecek.

Ödemeler bir ayda hesaplarda

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın talimatıyla depremden etkilenen 4 şehirde KOBİ’lerle buluşan KOSGEB Başkanı İbrahimcioğlu, Toplamda 30 bin başvuruyu geçtiklerini, belirterek, “Daha 10 günü yeni tamamlamışken binin üzerinde işletmenin  ödeme talebini onayladığımızı ifade etmek isterim. Başvurularını yapıp hak kazanan işletmelerimiz en geç bir ay içerisinde hesaplarında ödemeleri görecekler.” diye konuştu.