KOOP-DES Hibeleri Açıklandı: Malatya Listede Yer Alıyor Mu?

Ticaret Bakanlığı, Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) kapsamında yılın ilk çağrı döneminde 40 ilden 89 kooperatifin makine ekipman alımı ve nitelikli personel istihdamı konularında başvuran 97 projeye toplam 20 milyon 585 bin 53 lira hibe desteği verecek. Hibe verilecek iller arasında Malatya'nın olup, olmadığı merak konusu haline geldi.

KOOP-DES Hibeleri Açıklandı: Malatya Listede Yer Alıyor Mu?

Ticaret Bakanlığı, 2024 yılına ait Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) kapsamında yılın ilk çağrı döneminde başvuran projelere önemli bir hibe desteği sağlıyor. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bu yılın ilk çağrı dönemine ilişkin KOOP-DES başvuru sonuçları ve hibe tutarları belli oldu.

Açıklamaya göre, 97 projeye toplam 20 milyon 585 bin 53 lira hibe desteği sağlanacak. 2020 yılından bu yana sürdürülen program kapsamında, özellikle kadın emeğini değerlendirmeyi amaçlayan ve ortaklarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğu kooperatiflere hibe desteği veriliyor. Bu yıl, kuruluş, işleyiş ve denetimleri Bakanlıkça gerçekleştirilen tüm kooperatif ve üst kuruluşlarının programa başvuru yapabilmesi sağlandı.

Projeler, üretim ve istihdama katkısı, faaliyet gösterdiği sektör, bulunduğu il ve kooperatifin durumu dikkate alınarak değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda, 40 ilden 89 kooperatifin makine ekipman alımı ve nitelikli personel istihdamı konularındaki 97 projesi desteklenmeye değer bulundu.

Projelerin toplam tutarı 26 milyon 642 bin 147 lira olarak belirlenirken, Bakanlık tarafından sağlanacak hibe tutarı ise 20 milyon 585 bin 53 lira olarak açıklandı. Önceki yıllarda ise 2020 ve 2021 yıllarında 14,3'er milyon lira, 2022'de 20,4 milyon lira ve 2023'de 27,4 milyon lira hibe desteği verilmişti.

Bu hibe desteği, kooperatiflerin daha da güçlenmesine ve ülke ekonomisine katkıda bulunmalarına önemli bir katkı sağlayacak. Bakanlık, kooperatiflerin gelişimini desteklemeye ve ekonomik kalkınmaya katkıda bulunmaya devam edecek.