Kış geldi kömür fiyatları uçtu

Havaların soğumasıyla birlikte kömüre olan ihtiyaç  fiyatlarla birlikte arttı. Isınmak için ardiyelerin yolunu tutan vatandaşlar kömür fiyatları karşısında şaşkınlık yaşadı. Geçen yıl 150 liraya satılan kömürün torbası bu yıl 200 liraya kadar çıktı.

Kış geldi kömür fiyatları uçtu

Kış ayının gelmesiyle birlikte binlerce hanede kömür sobası kullanılmaya başlandı. Kömüre olan ihtiyacın artmasıyla beraber fiyatların da artması vatandaşları düşündürdü. Geçen yıl torbası 150 liradan kömür aldığını belirten İbrahim Dönmez bu yıl 200 liradan aşağıya kömür bulamadığını belirtti. Yapılan zamlarla beraber kömürdeki artış yüzde 30'u geçti.

Kış geldi kömür fiyatları uçtu

Bizi de duysunlar

3 Çocuk babası olduğunu belirten Dönmez, "Ben asgari ücretle evini geçindirmeye çalışıyorum. Evimiz sobalı ve ısınmak için odun yetmiyor. Kömür almak zorundayız. Kömür alınca da çok pahalı. Ben asgari ücretle geçiniyorum Evim kira, elektriğim var, suyum var, küçük çocuğum var, okula giden çocuğum var. Servise binen çocuğum var. Böyle olunca kömür alamıyorum. Odun bile zor aldım. Geçen sene torba torba alıyordum 150 lira; bu sene de torba torba alıyorum 200 lira. Geçen seneyle bu sene arasında yüzde 30 bir fiyat farkı var. Yüzde elli bir fiyat artışı yaşandı. Bu da beni çok zorluyor. Yani bizi de duysunlar artık. Fiyatları düşürsünler. Çok üzülüyoruz. Daha asgari ücret 17 bin olmadan eridi param. Kömür mü alayım? Çocuğa bez mi alayım? Mama mı alayım? Okul servis parasını mı vereyim? Elektrik su mu ödeyeyim siz karar verin" dedi.