Kiracıları üzecek haber Bakan Şimşek'ten geldi!

Fahiş kira zammı ev sahipleri ve kiracıları karşı karşıya getiriyor. Geçen sene temmuz ayında uygulamaya konulan kirada yüzde 25 sınırın devam edip etmeyeceği merak ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, canlı yayında kirada yüzde 25 sınırının devam edip etmeyeceğini yanıtladı.

Kiracıları üzecek haber Bakan Şimşek'ten geldi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mahkeme koridorlar ev sahipleri ve kiracılarla dolu. Fahiş kira zammının sınırlandırılması hedefleyen kira zammında yüzde 25 sınırı geçen temmuz ayında yürürlüğe girmişti. Bu uygulamanın devam edip etmeyeceği uzun süredir merak ediliyordu. TRT Haber'de açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kirada yüzde 25 zam sınırının devam edip etmeyeceğini açıkladı.

Şimşek, "Devam etmesi için ben bir sebep görmüyorum. Etmemesi gerektiğini düşünüyorum. Devam etmesi yönünde yapılan bir çalışma yok. Zaten bir süreliğine o düzenleme yapılmıştı. Çok büyük ihtimalle devam etmez diye düşünüyorum. Bizim müdahaleler şu çerçevede olacak: Piyasaya biz yol haritası vereceğiz. 3 yıllık enflasyon hedefi veriyoruz, 3 yıllık maliye politikası patikası veriyoruz bu piyasayı yönlendirme açısından önemli. Biz bu çerçevede her şeyi tabi ki piyasaya bırakamayız, ürünlerin fiyatlamalarına doğrudan doğruya müdahale ile bir yere varamayız. Biz oturacağız, büyümenin kompozisyonunu dengeleyeceğiz, üretimi artıracak politikalar devreye sokacağız." Diye konuştu