Kervansaray'da Bilim Şenliği

Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında Eski Malatya'da bulunan Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda 29 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında, '4007 TUBİTAK Bilim Şenliği' için program düzenledi.

Kervansaray'da Bilim Şenliği

Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 29 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayında '4007 TUBİTAK Bilim Şenliği' düzenlenecek. 32 farklı atölyeden oluşan Bilim Şenliği'nde, okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve lisans düzeyi öğrencilerin yanında, bölge halkının bilim faaliyetlerini olan ilgisini ve hedef kitlenin eğitime sağladığı desteğin artırılması hedefleniyor.

32 farklı atölyeden oluşuyor

Bilim Şenliği'nin açılışı dolayısıyla dün Eski Malatya’da kortej yürüyüşü düzenlendi.  Kortej yürüyüşü sonrasında açıklamalarda bulunan Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kaçmaz, bilim şenliklerinin genç beyinlere bilimin önemini ve birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerine katkı sunduğunu söyledi. Bilim Şenliği hakkında bilgiler paylaşan Kaçmaz, "Battalgazi Bilim Şenliğinde okul öncesi ilkokul, ortaokul lise ve lisans düzeyi öğrencilerin yanında, tüm bölge halkının bilim faaliyetlerini olan ilgisini ve hedef kitlenin eğitime sağladığı desteğin artırılması amaçlanmaktadır. Battalgazi Bilim Şenliğini ayrıcalıklı yapan, Battalgazi ilçemizde ilk defa yapılacak olması ve atölyeler, kurgulanırken katılımcıların isteklerinin alınması, önümüzdeki yıllarda yapılacak şenlikler düşünülerek atölyelerin aşamalı bir şekilde kurgulanmasıdır. Ayrıca atölyelerimiz de katılımcıların ürün oluşturmalarına olanak sağlaması, randevu sistemi ile katılımcıların ilgi istekleri doğrultusunda atölyelerle ilişkilendirilmeleri, hitap ettiği yaş grubuna göre sabit yerleşkeye ve ihtiyaç analizine göre belirlenen okullarda da gerçekleştirmek gibi özellikleri gibi güçlü özellikleri bulunmaktadır. Bilim şenliğimiz genel bilim şenliği formatında olup atölyeler fen, bilim ve teknoloji, tasarım ve mühendislik, matematik, sosyal bilimler konularına uygun olarak kurgulanmıştır. 32 farklı atölyeden ve çok sayıda etkinlikten oluşmaktadır. Bir kısmı gezici atölyelerden oluşan etkinliklerde öğrencilerimizin okullarına giderek yeni bir soluk katmış oluyoruz" dedi.

Teorik pratiğe dönüşecek

Böyle bir etkinliğin Battalgazi ilçesinde düzenlenmesinde duyduğu memnuniyeti dile getiren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 32 ayrı branşta, 16 okuldaki öğrencilerin, değişik deneylerle teorileri pratiğe dönüştüreceğini belirtti. Battalgazi Belediyesi'nin organizasyonunda TEKNOFEST'e öğrenci gönderdiklerini anımsatan Güder, "Türkiye Cumhuriyeti'nin, bu milletin neler yapacağını orada uygulamalı olarak görmeleri gözlemeleri ve bundan sonra o gözlemlere göre kendilerini ileriye hazırlamaları gerçekten bizim için çok güzel avantajlar oldu. Şu an dünyanın gıpta ile bakmış olduğu teknolojik donanımları elde etmiş olduğumuzu, sanayide gelmiş olduğumuz noktaları, inşallah gerek merkezi hükümet olsun gerek üniversitelerimizin ve bizlerin desteğine inşallah öğrencilerimizi, çocuklarımızı geleceğe daha güzel bir şekilde hazırlayacağız. Onlar emin adımlarla geçmişten almış oldukları emaneti en güzel şekilde geleceğe taşıyacaklar. İnşallah bu bir başlangıç olur" diye konuştu. Battalgazi Kaymakamı Abdülkadir Duran da, Bilim Şenliğinin Battalgazi’ye hayırlı olması temennisinde bulundu.