Kentin hafızası yok ediliyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'da sadece okulların değil kentin hafızasını oluşturan binalarında yıkıldığını belirterek, 'Anlayış rant. İktidarın yıllardır övünmüş olduğu şey devletin hem binalarını satmak hem hazine arazilerini satmak hem de şehrin önemli hafızalarını oluşturan ve yıkılmaması gereken binaları yıkmak' dedi.

Kentin hafızası yok ediliyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Malatya milletvekili Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, ilçe başkanları ve partililerle Eğitim-Sen Malatya Şubesi’ni ziyaret ederek, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ağbaba, son dönemde yıkılmaması gereken binaların yıkıldığını belirtti. Milletvekili Ağbaba, sadece okullar değil kentin hafızasını oluşturan binalarında yıkıldığını kaydederek, “Anlayış rant. İktidarın yıllardır övünmüş olduğu şey; devletin hem binalarını satmak hem hazine arazilerini satmak hem de şehrin önemli hafızalarını oluşturan binaları yıkmak. Bu sadece Malatya için değil Türkiye’de de böyle. Bunu da çok iyi niyetli görmüyoruz. Cumhuriyet düşmanlığını da görüyoruz. Cumhuriyet döneminde yapılan o görkemli, güzel binaların yıkılarak tamamen toplumun ve Türkiye’nin hafızası yok edilmeye çalışılıyor ama sonuçta görüyoruz ki bunları yok etmek mümkün değil. Bunların geri dönüşünün de onlara olumlu olduğunu düşünmüyoruz” dedi. Ağbaba, iktidarın sürekli gündem değiştirdiğini savundu. 

Mülakat sistemini kaldıracağız

Ağbaba, bir gazetecinin “Atanamayan öğretmenler var, atanamadıkları için farklı mesleklerle uğraşmak zorunda kalıyorlar. Bu konuda ne söylemek istersiniz?” sorusuna, “Atanamayan öğretmenler asgari ücretin altında maaş almaya devam ediyorlar. Maalesef sigortasız ve güvencesiz çalışıyorlar. Bir taraftan yüksek puan alanlar var, bir felsefe öğretmeni gelmişti; 90 puan almış atanamıyor. Maalesef mülakat denilen ucube halen var. O mülakat sistemini kaldıracağız. Hem ücretli hem de Halk Eğitim Merkezleri’nde çalışan öğretmenlerinde haklarını vereceğiz. Türkiye’de aslında atanamayan değil ataması yapılmayan öğretmenler var. Bu meselede bizim gündemimizde. Göreve geldiğimizde Türkiye’de atanamayan öğretmen diye bir mesele kalmayacak” yanıtını verdi.