Kelebek hastası kız kardeşlere umut oldular

Halk arasında 'Kelebek hastalığı' olarak bilinen Lupus hastası iki kız kardeş yürüyemez hale gelince onların yardımına Kiraz Çiçeği Şefkat Eli Uğraşı Terapi Merkezi ve İHH Malatya Şube Başkanlığı yetişti. 

Kelebek hastası kız kardeşlere umut oldular

Adı Lupus hastalığı olan ve halk arasında Kelebek hastalığı olarak bilinen tanısıyla İnönü Üniversitesi Onkoloji Hastanesi Dermatoloji ve Hematoloji bölümlerinde takip edilen ve vücudunun her yerinde iz bırakarak iyileşen, kelebek şeklinde yaraları olan iki kız kardeş, İHH İnsani Yardım Vakfı Malatya Şubesi ve Kiraz Çiçeği Şefkat Eli Uğraşı Terapi Merkezi, İnönü Üniversitesi Onkoloji Hastanesi Dermatoloji ve Hematoloji bölümlerinde tedavi görmekte olan kelebek hastası iki kız kardeşin ayağında yürüyemeyecek duruma gelmesi nedeniyle, katlanabilir tekerlekli sandalye yardımında bulundular. 

Kelebek hastası kız kardeşlere umut oldular

İhtiyaç sahibi hastalara ulaştık

Onkoloji Hastanesi KİT servisinde takip edilen kelebek hastası iki kız kardeşin tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olması sebebiyle kendilerine tekerlekli sandalye getirdiklerini belirten İHH Malatya Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bağcı ihtiyaç sahiplerine yardım etmek istediklerini belirterek,“Onkoloji Hastanesi KİT servisinde bulunan iki tane kelebek hastasının tekerlekli sandalyeye ihtiyaç olunduğu bilgisi bize geldi. İki kelebek hastamızın ayağında kanser çıktı ve tekerlekli sandalyeye ihtiyaçları varmış. Özlem Hanım önce Valilikten talep etmek istemiş ancak bizlerin elinde mevcut tekerlekli sandalyeler olduğu için biz öncü olmak istedik. Özelden kendi numarasına ulaştık ve durum hakkında bilgi aldık. Özlem Hanım sayesinde bağışçılarımızın emaneti olan tekerlekli sandalyeleri bugün kendilerine teslim ettik. Özlem hanım da burada Kiraz Çiçeği Şefkat Eli Uğraşı Terapi Merkezi kurduğunu ve burada hastalara yardımcı olduğunu öğrenince bizde neler yapabilir diye harekete geçtik. Tekerlekli sandalyeler dışında 100 tane hastaya hijyen paketi, hazır su, terlik yardımlarında bulunduk. Bugünde 5 tane tekerlekli sandalye, şampuan, ıslak mendil gibi yardımlar getirdik. Allah razı olsun kendisinden gerçekten çok güzel bir hizmet yapıyor. Bizde bu vesileyle özellikle ihtiyaç sahibi hastalara ulaşmış olduk” açıklamasını yaptı.

Kelebek hastası kız kardeşlere umut oldular

Yürüyemez hale geldi

Kiraz Çiçeği Şefkat Eli Uğraşı Terapi Merkezi’nin Kurucusu Özlem Önal Erkurt ise, “Yolu iyilik yapmaktan geçen insanlar bir şekilde bir yerlerde buluşuyorlar. Kalbinde iyilik yapma isteği varsa Allah bir şekilde karşılaştırıyor. Bu vesileyle biz Ayşe Hanım’la tesadüfen karşılaştık. Halk arasında kelebek hastalığı olarak bilinen Lupus hastalığına doğuştan yakalanan iki kız kardeş var. Bunların yaraları son zamanlarda geçmemeye başladı. Arada bir antibiyotik desteği alıyorlardı. Açık yaraları olduğu için enfeksiyon riski vardı. Kardeşler yürüyemez hale gelince tekerlekli sandalyeye ihtiyaçları oldu. Bizden rica ettiler. Bende gruplara yazdım katlanabilir tekerlekli sandalye yardımında bulunmak için nerelere başvurabilirim, diye. Ayşe Hanım sağ olsun mesajı görür görmez bize ulaştı ve sandalye verebileceklerini söyledi. Bugün gelip bize teslim ettiler. Ayrıca ben hastaların şampuan, ıslak mendil gibi ihtiyaçlarının da olduğunu söylemiştim, onlardan da getirmişlerdi” şeklinde konuştu. 

Kelebek hastası kız kardeşlere umut oldular

En ufak bir yardım çok değerli

Hem hastalıkla hem de parasızlıkla mücadele edildiğinin altını çizen Erkurt, “Burada her şey lazım oluyor. Büyük yıkanma leğenleri istiyorlar, havlu istiyorlar, kıyafet, pijama, terlik, çamaşır üst giyim istiyorlar, dışarıda kullanabilecekleri mont, ayakkabıları yok. Bir yandan hastalıkla mücadele ediyorlar diğer yandan da parasızlıkla mücadele etmek zorunda kalıyorlar. Bu yüzden buradaki insanlara yapabileceğiniz en ufak bir yardım çok değerli. Destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.