Kazanımlarımız oldu

Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, 2018 yılını değerlendirerek, sağlık çalışanlarının kazanım sağladıkları bir yıl olduğunu söyledi.

Kazanımlarımız oldu

Bingöl yaptığı açıklamada, 2018 yılında sağlık çalışanlarına yönelik yapılan iyileştirme çalışmalarını olumlu karşıladıklarını ancak, sendikal taleplerinin tamamının karşılanmadığını dile getirdi. Bingöl, “Sağlık-Sen olarak 2018 yılında ülkemizin ekonomik yönden sıkıntılar yaşadığı tüm camiada yaşandığına hep birlikte şahit olduk. Ülkemizin milli birlik huzur, kardeşliği, birlik beraberliği sağlayabilmek için elimizden gelen tüm gayretleri sarf ettik. Özlük haklarımızla ilgili istediğimiz gibi çıkmayan maddeler oldu. Zor şartlar altında çalışan sağlık çalışanlarını ülkemizde sıkıntılar içinde görev yaptıklarına şahit olmaktayız. Avrupa’daki sağlık çalışanları ile mukayese edildiğinde Avrupa’daki bir hemşirenin burada çalışan bir hemşire arkadaşımızdan 3 kat daha fazla iş yaptığı resmi verilerle ortaya çıkmış bir netice. Avrupa’da bir hekim 30-40 hasta muayene ederken ilimizde yaklaşık 100-150 arasında hastaya baktığını ve poliklinik hizmeti sunduğunu görmekteyiz. Yaklaşık 4 yıldır yapmış olduğumuz yıpranma ile ilgili cumhurbaşkanımızın bize vermiş olduğu bir talepti. 5 yıla 1 yıl verilmesinin tüm sağlık çalışanlarını kapsamamasını arzuluyorduk. İçerisinde çalışanları tatmin etmeyen çok ciddi eksiklikler görülmektedir. Ancak şuanda hafta sonları ve izinli raporlu zamanlar içinde çıkarıldığın için 9 yıla 1 yıl yıpranma payı tekabül ediyor. Bu da çalışanlar arasında moral kaybına neden oluyor. Ayrıca yıpranma payı verilirken sağlık çalışanları arasında ciddi bir ayrım gösterildi. 350 bin sağlık çalışanından yaklaşık 150 bin arkadaşımız bundan yaralanabiliyor. Yüzde 70’i

EK ÖDEME MAAŞLARA YANSITILMALI

Bingöl, “2017-2018 yılı içindeki ek ödemenin emekliliğe ve maaşa yansıtılmasını talep etmiştik. Bu talebimiz inşallah 2019 yılında gerçekleşir diye düşünüyoruz. Ek ödemenin emekliye ve emekli maaşına yansıtılması bizim önceliklerimizden bir tanesidir. 3600 kat sayısıyla ilgili cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu sözün ocak ayında başlayacak çalışmaların takipçisi olacağız.  Özlük haklarımızla ilgili yapmış olduğumuz girişimler sonunda inşallah önümüzdeki süreç içerisinde döner sermaye performansıyla ilgili yeni düzenleme yapıldığı takdirde çalışanların da memnuniyeti artacaktır. Sağlık bakanlığının çalışanların memnuniyeti artırıcı önlemlerle birlikte hak kayıplarının da ortadan kaldırılmasını talep edeceğiz” diye konuştu.