Kayısı başkenti kayısıya hasret kaldı! Ancak sarı altın altın çağını yaşıyor...
Malatya, dünya genelinde 'kayısının başkenti' olarak bilinse de, bu yıl yaşanan don olayı binlerce dönüm kayısı bahçesini vurdu ve meyve bırakmadı. Hasat umutlarını yitiren Malatyalı üreticiler, çaresizce gözlerini Türkiye'nin diğer kayısı üretim bölgelerine çevirdi. Mersin'in Mut ilçesinde başlayan hasat dönemi ise kayısıda altın dönemini yaşatıyor.

İlçedeki yaklaşık 79 bin dekarlık alanda üretilen sofralık kayısıda hasat dönemiyle birlikte kilogramı 50 TL’ye satılan kayısı başta Avrupa olmak üzere dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor. Mut kayısısı, yüksek aroması, uzun raf ömrü ve uluslararası kalite standartlarına uygunluğu ile bu yıl daha da fazla dikkat çekiyor.