Kat sınırlaması mağdur ediyor
Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Yunus Emre Fidanel, yerinde dönüşümde toplam bağımsız bölüm sayısının zemin+4 kat sınırlamasında mevcut arsalara sığmadığını bu durumun mağduriyet yaşattığını söyledi.
Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Yunus Emre Fidanel, Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı mahallesini ziyaret ederek sorunları yerinde tespit ederek, çözüm önerileri sundu. Mimarlar Odasından yapılan açıklamada; “Bugün Mimarlar Odası olarak 6 şubat depremlerinde ağır hasar alan ve ciddi mağduriyet yaşayan Bostanbaşı Mahallemizde yıkım çalışmalarını inceleyip mahalle muhtarlığımızı ziyaret ettik. Vatandaşlarımızın karşılaştığı teknik problemleri istişare ederek çözüm önerilerimizle alakalı bilgilendirme yaptık. Yaklaşık 2 hafta süren girişimlerimiz sonucunda orta hasarlı yapıların güçlendirme ruhsatlarının ilçe belediyelerince verilmesini hızlandırıp, ağır hasarlı yapıların da mahkeme süreci tamamlanmadan yıkılmasının önüne geçmeye çalıştık. Önümüzdeki hafta tüm Bostanbaşı Mahallesi mağdurlarının katılımıyla Mimarlar Odamızda geniş kapsamlı bir toplantı düzenleyerek karşılaşılan teknik problemlerle alakalı görüşme sağlayacağız. Toplam bağımsız bölüm sayısının zemin+4 kat sınırlamasında mevcut arsalara sığmaması ve hibe&kredi miktarlarının yetersizliği 'Yerinde Dönüşüm' sisteminin çalışamamasına sebebiyet verdiğini uzun süredir dile getiriyoruz. Bu problemin çözüm yollarını istişarelerle ve mimarlarımızın çalışmalarıyla hep birlikte bulacağız” ifadesi kullanıldı.
-
malatya
-
malatya haber
-
malatya net haber
-
malatya haberleri
-
malatyada bugun
-
malatyada son dakıka
-
yunus emre fidanel
-
malatya mimarlar
-
yıkım
Mimarlar odası değil rantcilarin taşeronu gibi konuşmuş. Yazık be siz insanlara yol göstereceksiniz oysa.
Allah tan korkun malatya nin altı su 12 kat olan binaların halini gormedinizmi 1 dk ne hale geldi guzelim memleket mahvoldu 4 kat iyidir aç gözlülük yapmayin
Mevcut arazi üzerine 2 blok yapılması mantıklı 10 dönüm arazi üzerine 2 adet 12 katlı blok mantıksız
Kat sınırlaması kalksın da insanlar mı ölsün. Yada binbir zahmetle emekle aldıkları evleri bir sarsıntıda yerle bir mi olsun
Bakmadan Geçme