Kasap pazarı da taşınıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen Malatya'da birçok bina, işyeri yıkıldı ve ağır hasar aldı. 30 bin esnafın olduğu kentte 15 bin dükkân kullanılamaz hale geldi. Depremlerde ağır hasar alan bir kısmı yıkılan bir kısmı da olduğu yerde hizmet vermeye devam eden kasap pazarının tamamı boşaltılarak adliyenin yanında bulunan otoparka taşınacak. 

Kasap pazarı da taşınıyor

6 Şubat tarihinde yaşanan depremler Malatya’da ticaretin yoğunlukta olduğu en işlek çarşılarını da yıktı. Ticaretin, alışverişin büyük bölümü Akpınar, bakırcılar çarşısı ve kasap pazarı gibi birçok çarşı bu bölgede bulunuyor. Şehir merkezinde yaşayanların ve özellikle köylülerin, çiftçilerin uğrak yeriydi. Depremler sonrası işyerleri yıkılan ve maddi zararları bulunan esnafın bir kısmına konteyner verildi. Depremlerde bir kısmı yıkılan bir kısmında ise faaliyetin sürdüğü kasap pazarı tamamen boşaltılarak, yıkılan adliyenin yan tarafından bulunan otoparka taşınıyor.  
Malatya Kasaplar Odası Başkan vekili Abuzer Çekici, kasap pazarında faaliyet gösteren, kasap, tavukçu ve balıkçı esnafının tamamının geçici olarak adliyenin otoparkına taşınacağını söyledi. Çekici, “Şuan yapılan yer otoparkın içinde geçici işyeridir. Kalıcı olması mümkün değil. Çünkü, ulaşım zor olur. Şu an biz mecbur kalıp da gidiyoruz. Yoksa daha rahat daha ferah bir yer değil. Şu an gittiğimiz yerde balıkçılarla beraber yaklaşık 45 dükkân bulunuyor. Depremden önce kasap pazarında çalışan balıkçı, kasap ve tavukçu esnafına verildi” diye konuştu.